Onrust rondom Ten Hag: Garnacho richt zich met social media-actie tot de manager

14 april - 07:53 Laatste update: 14:14
91

Alejandro Garnacho heeft voor ophef gezorgd bij Manchester United. De Argentijn likete na het 2-2 gelijkspel tegen Bournemouth AFC twee posts waarin Erik ten Hag wordt bekritiseerd. Inmiddels heeft de aanvaller de likes alweer verwijderd.

Ten Hag wisselde Garnacho in de rust bij een 2-1 achterstand voor Amad Diallo. Na afloop gaf de Nederlandse manager de werkethiek van de Argentijn als reden voor de vroege wissel. Dat zorgde voor kritiek van Mark Goldbrigde, een bekende Man United-fan. ‘Als je een negentien jaar oude speler die dit jaar zo belangrijk voor je is onder de bus gaat gooien op de persconferentie, dan zie je er niet goed uit. Hij is bang om de eigenaren teleur te stellen’, klinkt het in een tweet. Garnacho blijkt het met hem eens te zijn. De aanvaller likete de post en verwijderde die like later weer.

Ook in een andere tweet van Goldbrigde kon Garnacho zich vinden. De United-fan zag de Argentijnse aanvaller een slechte eerste helft spelen, maar de beslissing van Ten Hag om hem in de rust te wisselen bestempelde hij als ‘een grap’. ‘Veel spelers deden het veel slechter en stonden nog wel op het veld’. Ook die tweet werd geliket door Garnacho.Garnacho liket kritische tweets over Ten Hag

Het is voor Ten Hag niet de eerste keer dat een speler social media gebruikt om zijn onvrede te uiten richting de manager. Onder meer de inmiddels aan Borussia Dortmund verhuurde Jadon Sancho richtte zich via social media tot de Haaksberger. De relatie tussen de Engelsman en Ten Hag raakte zo verstoord dat het leidde tot een vertrek van de aanvaller.