Opvallende naam geopperd als Ajax- of Feyenoord-coach: 'Waarom niet?'

Opvallende naam geopperd als Ajax- of Feyenoord-coach: 'Waarom niet?'

14 april - 07:22
58

Michel Breuer oppert Alex Pastoor als nieuwe trainer voor Ajax of Feyenoord. De Amsterdammers zijn op zoek naar een coach en ook in Rotterdam bestaat de kans dat Arne Slot vertrekt deze zomer. De oud-verdediger van onder meer Sparta Rotterdam ziet niet waarom Pastoor niet bij een van de twee topclubs aan de slag kan.

Pastoor presteert dit seizoen uitstekend met Almere City en bekleedt momenteel de twaalfde plaats. De oefenmeester heeft een aflopend contract in Flevoland en heeft kenbaar gemaakt graag een stap omhoog te willen zetten. "Ik heb het vaker gezegd: Alex is de beste trainer die ik heb gehad", aldus Breuer tegenover Trouw. "Alleen, ikzelf heb nooit bij een topclub gespeeld."

Breuer benadrukt dat hij Pastoor voor de groep bij Ajax of Feyenoord 'altijd een interessante gedachte heeft gevonden'. "Als trainer heeft Alex een heel duidelijk visie, waar hij niet van afwijkt, tenzij je met goede argumenten komt. Daarbij legt hij de lat hoog op alle vlakken, zoals krachttraining, voeding en slaapgedrag", gaat de oud-verdediger verder. "Maar Ajax of Feyenoord? Ik zie niet in waarom hij dat niet zou kunnen."

Gertjan Verbeek, onder wie Pastoor bij sc Heerenveen als assistent werkte, ziet het niet gebeuren. "Topclubs zullen kijken hoe hij zijn ploeg laat voetballen. Bij Almere City is het spel gebaseerd op het niet laten voetballen van de tegenstander. Wat Alex doet, is heel knap, heel reëel, maar het verdient niet bepaald de schoonheidsprijs. Daarom denk ik dat clubs als Feyenoord en Ajax eerder voor iemand anders zullen kiezen."