Iran begint aanval op Israël door tientallen zelfmoorddrones te lanceren – IDF probeert ze onderweg te onderscheppen

5

De Iraanse aanval is rond 01:00 dan ‘afgerond’, er komt nog ‘van alles’ aan in Israël.

update 02:10

Het raken van een militair object was het doel en Iran lijkt geslaagd te zijn:

Dat was de basis waarvan het Iraanse consulaat in Damascus werd aangevallen. In tegenstelling tot Israël kiest Iran militaire doelen ipv vrouwen en kinderen.

***

Advertisement

Er zijn nog steeds ballistische raketten in de lucht richting Israël, en meer dan 100 drones. Iran zegt nu heel publiekelijk dat de zaak “afgerond” is.

update 00:50

IRAN’S VN-MISSIE: “De militaire actie van Iran was een reactie op de agressie van het zionistische regime tegen onze diplomatieke gebouwen in Damascus. De zaak kan als afgerond worden beschouwd. Mocht het Israëlische regime echter opnieuw een fout maken, dan zal de reactie van Iran aanzienlijk ernstiger zijn. Het is een conflict tussen Iran en het schurkenstaten-Israëlische regime, waarvan de VS WEG MOETEN BLIJVEN!” (bron)

Al Jazeera LIVE FEED:

Drones en raketten arriveren nog steeds – Times of Israel:

Sirenes en luide knallen klinken in het noorden en het zuiden, evenals in Jeruzalem en veel steden op de noordelijke Westelijke Jordaanoever, na een massale Iraanse drone- en raketaanval op Israël.

Sirene, knallen klinken in Jeruzalem te midden van massale Iraanse drone-aanvallen.

Het wachten is nu op de reactie van Netanyahu.

***

update 00:20

De Iraanse staatsmedia hebben zojuist bericht dat de elite-IRGC haar eerste golf ballistische  en/of kruisraketten op Israël heeft gelanceerd.

Het lijkt erop dat Iran de Israëlische luchtverdedigingssystemen wil overweldigen. Er wordt verwacht dat de Verenigde Staten Israël zullen helpen dit spervuur ​​te onderscheppen. Er zijn verklaringen van de Houthi’s die zeggen dat ze ook raketten tegen Israël hebben gelanceerd, en er bestaat de vrees dat Hezbollah op het punt staat ook een spervuur ​​te ontketenen. Onbevestigde berichten zeggen dat er ook in Syrië raketten zijn gelanceerd vanaf Iraanse activa. (bron)

Na de drones die bedoeld zijn om de luchtverdediging uit te putten komen de raketten.

Meerdere bronnen maken melding van ballistische of hypersonische raketten.

Iraanse staatstelevisie: de operatie heet ‘Faithful Promise’ (وعد الصادق)

Het Israëlische leger plant een aanvalsuitwisseling met Iran die ‘meerdere dagen’ zal duren – Kann

Sky News Arabia: Veiligheidsbron: De Jordaanse luchtverdediging is klaar om elk Iraans vliegtuig neer te halen dat zijn luchtruim schendt

***

update 23:10

De mogelijkheid om dit te doen is te danken aan een luchtparaplu die door de VS is opgezet in samenwerking met regionale bondgenoten.

Ondertussen heeft de Iraanse minister van Defensie een verklaring afgegeven waarin hij de buurlanden waarschuwt dat elk van hen die hun luchtruim openstelt voor Israël om de drones te onderscheppen, het doelwit zal zijn. (bron)

***

update 22.30 –

Staatsmedia in Iran melden dat een tweede golf drones door de Islamitische Republiek op Israël is gelanceerd.

Woordvoerder van het Israëlische leger (IDF), Daniel Hagari, waarschuwde in een videoverklaring dat Iran “de gevolgen zou dragen als het ervoor zou kiezen de situatie verder te laten escaleren. Israël verkeert in hoogste staat van paraatheid.” Door Iran gesteunde milities in het Midden-Oosten hebben de aanvallen op Israëlische en Amerikaanse bezittingen in de regio opgevoerd te midden van de oorlog van West-Jeruzalem met Hamas.

Luchtruim gesloten van Iran tot Irak en Jordanië…

***

“Iran lanceert een aanval op Israël met behulp van tientallen drones, vertelden vier Amerikaanse en Israëlische functionarissen mij”, schrijft Barak Ravid van Axios. Het luchtruim in Iran, Jordanië en Israël is naar verluidt de afgelopen uren gesloten.

Lafaard:

Voor een overzicht van het raket-drone-arsenaal van Iran klik HIER.

Verhoogde staat van alertheid van Israël

Het Israëlische Thuisfront Commando heeft richtlijnen uitgevaardigd die alle onderwijsactiviteiten van noordelijk ‘Israël’ tot zuidelijk ‘Israël’ verbieden en bijeenkomsten beperken tot maximaal 1.000 personen. Deze beperkingen, die al van kracht zijn nabij de grenzen van Gaza en Libanon, omvatten schoolreisjes en kampen, ondanks de aanhoudende Pesach-vakantie.

De wanhopige maatregelen, die tot maandag 23.00 uur van kracht zullen blijven, onderstrepen de verhoogde staat van alertheid van Israël. Hagari benadrukte de paraatheid van de Israëlische luchtverdediging, met talrijke vliegtuigen in de lucht gestationeerd als afschrikmiddel tegen mogelijke bedreigingen.

Er werd zelfs door de Israëlische media gemeld dat de voorraden voedsel in blik en flessenwater snel uitgeput raken nu mensen hun bunkers proberen aan te leggen, als gevolg van de wanhopige maatregelen die het Thuisfront Commando van de Israëlische bezetting in deze ogenschijnlijk wanhopige tijden heeft uitgedeeld.

Ondertussen onthullen Israëlische mediaberichten aanvullende voorzorgsmaatregelen, waaronder de sluiting van stranden en parkeerplaatsen aan het Tabarayya-meer vanwege de heersende veiligheidssituatie. Bovendien hebben alle Israëlische politici de opdracht gekregen om in het land te blijven en zich te onthouden van reizen naar het buitenland. Op dezelfde manier meldden Israëlische media dat de kolonisten morgen de opdracht kregen om “vanuit huis te werken”.

DETAILS VOLGEN


Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.


In afwachting van de aanval van Iran op Israël

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Matt
16 dagen geleden

De echte aanval zal pas beginnen als issisrahel al haar peperduur kruit verschoten heeft op naar verhouding goedkope drones. De Houties zorgen er wel voor dat het heel moeilijk is in issisrahel te bevoorraden met wapentuig. Nu al 1 containerschip in beslag genomen en ik ben benieuwd wat er in die containers zit.

Hagar
Hagar
16 dagen geleden

Voor live informatie, kijk naar Aljazeera:

https://www.aljazeera.com

Andre
Andre
15 dagen geleden

Het gaat er bij mij niet in dat Israel die ambassade heeft gebombardeerd Het zijn de 2 fantastische bondgenoten van ons de Yanks en de Brittons die heel hard een conflict nodig hebben. Het zijn de Brittons en de Yanks op de achtergrond die hun stinkende best hebben gedaan om zoveel mogelijk drones uit de lucht te knallen. Het is hetzelfde draaiboek als in Ukraine. Nu nog Noord Korea en Zuid Korea en China met Taiwan dan draaien de oorlogs fabrieken weer op volle toeren. Gluiperd Rutte heeft ook weer 1 miljard en 400 miljoen cadeau gedaan aan Zelenskii en Rutte weet ook al dat de oorlog in 2025 gewoon doorgaat want voor 2025 heeft hij weer 3 miljard toegezegd.

Hagar
Hagar
15 dagen geleden

Zoals te verwachten was, is de Iraanse aanval louter symbolisch geweest, want ja ze moesten iets doen na de zionistische aanval op hun consulaat.

Maar “een oog voor een oog” kunnen ze natuurlijk niet reageren, want dan zouden ze een massa zionistische politieke, militaire en technologische topfiguren moeten liquideren, als vergelding voor wat de zionisten allemaal al ongestraft hebben gedaan.

En dat kan Iran niet doen, want de VS zit op het puntje van zijn stoel, te popelen van ongeduld om Iran totaal te verwoesten.

Hagar
Hagar
15 dagen geleden

Scott Ritter kraamt onzin uit:

Van “an eye for an eye” is totaal geen sprake, en een land dat het gehele leger van de USA onvoorwaardelijk achter zich heeft, zou ik niet “defenseless” noemen.