Feyenoordtraining.nl

Jeugd

Feyenoord Onder 21 verslaat FC Twente/Heracles Academie op Varkenoord

Van de redactie

Op een heerlijk warm en zonnig Varkenoord speelde Feyenoord Onder 21 de tiende wedstrijd van de voorjaarscompetitie in Divisie 1-A tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles Academie. De ploeg van trainer Melvin Boel won met 3-1 door twee doelpunten van Antoni Milambo en een goal van Jaden Slory.

Antoni Milambo opende al na zeven minuten spelen de score door de bal vanaf de rand van de zestien binnen te schuiven. FC Twente/Heracles deed in minuut 23 iets terug via Sander Sybrandy die, net als Milambo, met een afstandsschot de doelman wist te verschalken. In de 35ste minuut kwam de ploeg van trainer Melvin Boel opnieuw op voorsprong. Wederom was het middenvelder Antoni Milambo die zijn naam nogmaals op het scorebord zette, maar de credits van het doelpunt mogen op naam van Nesto Groen. De spits van Feyenoord gaf met een knappe actie de assist op de 2-1 van Feyenoord Onder 21.

Na veertig minuten moest Milambo al vroeg noodgedwongen het veld verlaten door een blessure en werd vervangen door de kleine, maar behendige speler Amir Rais. Nog voor rust vergrootte Feyenoord de voorsprong dankzij een prachtige goal van Jaden Slory, die de bal in de bovenhoek wist te jagen en zorgde hiermee voor een 3-1 stand halverwege de wedstrijd.

Feyenoord Onder 21 begon ongewijzigd aan de tweede helft. De uitploeg wisselde wel de nodige spelers. In de eerste fase van de tweede helft was het spel gelijkwaardig en kwamen beide ploegen niet tot echte grote kansen. Pas in de 65ste minuut was het Jaden Slory die na een prima steekpass van achteruit oog in oog kwam te staan met de doelman, maar niet de 4-1 wist binnen te stiften. Twente/Heracles Academie kwam in minuut 80 nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar de spits van de uitploeg schoot de bal van dichtbij over het doel van keeper Mikki van Sas.

De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand in het duel op Varkenoord. Feyenoord Onder 21 blijft dus bovenaan staan in Divisie 1-A met een punt voorsprong op directe concurrent FC Groningen Onder 21. De Groningers versloegen zaterdagmiddag de nummer drie SC Cambuur Onder 21 met 2-3 en blijven Feyenoord in de nek hijgen in de strijd om plek één. Volgend weekend staat voor Feyenoord Onder 21 de lastige uitwedstrijd tegen FC Groningen Onder 21 op het programma om 14:00 uur.

Scoreverloop:
7' 1-0 Milambo
23' 1-1 Sybrandy
35' 2-1 Milambo
45' 3-1 Slory

Opstelling Feyenoord O21: Van Sas; Read (88' Giersthove), Valk (C), De Blok, Candelaria; Hokke, Zaal (88' Plug), Milambo (40' Rais); Slory, Groen (73' Rust), Sauer (88' Arnaud).