Amateurwielrenners op het parcours van de Amstel Gold Race.
Volledig scherm
PREMIUM
Amateurwielrenners op het parcours van de Amstel Gold Race. © ANP

Massa’s wielrenners zorgen in Limburgse heuvels voor verdeeldheid: ‘Het is geen pretpark, hier wonen ook mensen’

Duizenden wielerliefhebbers beleefden een schitterende zaterdag in Zuid-Limburg. In een lang lint trokken ze tijdens de toerversie van de Amstel Gold Race van heuvel naar heuvel. Een schitterend gezicht, maar hoe is dat als je langs de route woont? ,,Een deel van de fietsers denkt dat omdat ze hier geld uitgeven, ze zich ook mogen gedragen of ze de baas zijn. Maar dit is geen pretpark.”

124 reacties

  • Marian Schrijnemaekers

    2 weken geleden
    Toerfietsen prima maar als je als inwoner van een gehucht waarlangs al die fietstoeren leiden, op je dak getimmerd wordt alleen omdat je op zaterdag met een snelheid van zo'n 5 km per uur probeert boodschappen te gaan doen, dat gaat toch wel wat ver...
  • M. Veldhuis

    2 weken geleden
    Heerlijk al die reacties van mensen die weer los gaan op iets waar ze geen last van hebben, maar wel hun mening over ventileren. Ik rijd zelf ook toertochten en weet dat een organisatie er alles aan doet de overlast te beperken. Heel veel vrijwilligers die alles in goede banen proberen te leiden. De lontjes van andere weggebruikers zijn echter steeds korter geworden. Leven en laten leven. Ik voel me in ieder geval niet aangesproken.
  • Ton Toon

    2 weken geleden
    Een paar keer geweest in Limburg. Breeduit fietsen. Bumper kleven. Spuugen. Met fiets het terras op jagen. Tussen de tafeltjes in. Geen fietsbel. Een giga grote bek. Maar dit gebeurt ook op de Veluwe. En vind je het dan gek. Racefietsers in het ziekenhuis belandt. Jammer. Maar weer een minder. Spijtig voor de goede. Maar die er maar heel weinig.
  • Paul Slinger

    2 weken geleden
    Afsluiten de dorpen,het zijn niet alleen tourrijders, wielrenners maar ook tourmotoren, tour oldtimers het is vaak een gekkenhuis in de dorpstraten, en kan echt niet meer
  • Dominique Meertens

    2 weken geleden
    @VanRossum 2de huisje in Limburg kopen en dan klagen over overlast. Dat is precies wat meneer JanJanssen bedoeld.