Groen waanzin-project mislukt: Elektrische-auto’s in crisis – nieuwe registraties dalen dramatisch

1

De gedwongen mobiliteitstransitie komt steeds meer tot stilstand: de vraag naar voertuigen met elektrische aandrijving neemt snel af . In maart daalde het aantal nieuwe registraties van elektrische auto’s met bijna 29 procent. De groene planeconomie heeft gefaald, de consumenten hebben hun beslissing genomen, meldt Report24.

Nadat de federale overheid de aankooppremie, die bedoeld was om de vraag te versterken en de verkoop te stimuleren, voor zowel commerciële als particuliere elektrische auto’s heeft afgeschaft, neemt de vraag af. De hoge kortingen die veel fabrikanten boden brachten daar geen verandering in. Volgens cijfers van de Kraftfahrt-Bundesamts (KBA) zijn er in maart ongeveer 31.400 nieuwe auto’s met batterij-elektrische aandrijving op de weg verschenen. Dat is 28,9 procent minder dan in maart van het voorgaande jaar. Daarmee bedraagt ​​hun aandeel nieuwe registraties nog maar 11,9 procent; in maart 2023 was dat nog bijna 16 procent.

37,8 procent van de nieuwe registraties in maart betrof benzinemotoren, 31,5 procent voor hybride voertuigen en 18,3 procent voor dieselmotoren. Klanten kiezen daarom steeds vaker voor verbrandingsmotoren.

Ook het totaal aantal nieuwe inschrijvingen daalde. In maart 2024 werden in totaal 263.844 nieuwe auto’s geregistreerd, wat 6,2 procent minder is dan in dezelfde maand vorig jaar.

De groene transformatie die de overheid voortzet, mislukt vanwege de realiteit. Verbrandingsmotoren moeten worden vervangen door elektrische auto’s, waarbij subsidies – d.w.z. belastinggeld – kunstmatig een markt creëren voor deze niet-competitieve voertuigen. De benodigde laadinfrastructuur is niet aanwezig; een ander zwak punt zijn de lange laadtijden en de korte actieradius. De duurzaamheid en veiligheid van de batterijen zijn zeer twijfelachtig

Advertisement
. Daarnaast zijn de elektrische voertuigen vanwege de hoge aanschafkosten niet geschikt voor de massa. Het is ook de vraag waar betaalbare elektriciteit vandaan zal komen na de geplande uitfasering van fossiele brandstoffen.

Lees meer
De verkoop van elektrische auto’s bij Volkswagen stort in terwijl Europa terugkeert naar benzine

Ook consumenten weten dit allemaal en nemen hun aankoopbeslissingen dienovereenkomstig. Het feit dat juist Duitsland, als autoland, niets geeft om openheid voor technologie en al zijn kaarten inzet op onvoldoende ontwikkelde technologie die niet past bij de omstandigheden in het land, is beschamend.


Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Eigenaren van elektrische auto’s trekken de stekker uit hun groene machines; “We hebben geen keuze, we zijn opgelicht”

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Petra
Petra
16 dagen geleden

Electrische autos rijden op subsidie.

En daar de Roverheid op zwart zaad zit laat het zich raden dat dat niet goed af gaat lopen.