Aangeslagen clubman droevig door vertrek: 'Het hele leven staat in teken van Ajax'

Aangeslagen clubman droevig door vertrek: 'Het hele leven staat in teken van Ajax'

13 april - 12:30
81

Simon Tahamata is nog altijd verdrietig door de manier waarop hij behandeld is door Ajax. De voormalig speler en techniektrainer moest van oud-Chief Sports Officer Maurits Hendriks minder werken of stoppen bij Ajax en daarom besliste Tahamata om te vertrekken.

In gesprek met De Telegraaf wordt Tahamata emotioneel als hij vertelt over 'zijn liefde' Ajax. De oud-speler moest in december op gesprek komen bij toenmalig CSO Hendriks. "Ze zeiden: 'We gaan in februari kijken wat we gaan doen. Het wordt óf minder uren maken, óf een pensioen.'" Tahamata wilde hier niet in mee."Ik heb een hekel aan pensioen, dat wil ik niet. Man, ik ben nog veel te fit om met pensioen te gaan."

Volgens Hendriks was het voor Tahamata genoeg en kon hij zich op andere hobby’s gaan focussen, maar de oud-speler wilde alleen maar doorgaan. "Ik heb géén andere hobby. De club is mijn hobby, voetbal en trainen zijn mijn hobby. Mijn hele leven staat in het teken van Ajax. Ach, het was zo pijnlijk allemaal." Tahamata speelde in zijn actieve carrière van 1971 tot 1980 voor Ajax.

Tahamata vertrok uiteindelijk bij Ajax om aan de slag te gaan bij een voetbalschool in Berlijn. Die keuze maakte de techniektrainer uiteindelijk zelf door zijn behandeling bij Ajax. "Toen dat ineens op mijn pad kwam, heb ik besloten de regie in eigen handen te nemen en niet te wachten tot februari. Ik dacht: 'Weet je wat? Ik ga zelf weg.' Niet jullie, maar ik beslis zelf wat ik ga doen. Het is geweest, maar het had niet gehoeven."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal met Willie Overtoom: