Entertainment

René van der Gijp haalt uit: ‘Ben je er de hele week al kapot van? Jezus meid…’

René van der Gijp

René van der Gijp heeft uitgehaald naar Merel Ek. De dame voelde zich naar eigen zeggen ‘k*t’ toen Johan Derksen de zogenaamde racistische uitspraken deed over Habtamu de Hoop.

René van der Gijp haalt uit: ‘Ben je er de hele week al kapot van? Jezus meid…’

Volgens Johan Derksen is de politicus geen échte Fries, omdat hij eigenlijk is geboren in Ethiopië. “Hij heeft geen recht van spreken”, zei de Snor eerder deze week over Habtamu de Hoop. Toch bedoelde Johan het niet racistisch, zo vertelde hij vrijdagavond aan René van der Gijp en Wilfred Genee bij Vandaag Inside. 

Tijdens de uitzending wordt Merel Ek naar haar mening gevraagd over de uitspraken van Johan Derksen. “Ik was erbij natuurlijk, ik voel me wel kut”, zegt de journaliste. “In tegenstelling tot jullie zat ik die avond wél met een knoop in mijn maag in de auto, dat ik dacht: ‘Oef, dit was niet oké’. Ik had in moeten grijpen, ik had er on the spot wat van moeten zeggen. Dat heb ik niet gedaan, terwijl ik normaal gesproken niet echt schroom om Johan tegen te spreken. Dus daar baalde ik heel erg van, de hele week sowieso.”

Daar begrijpt René van der Gijp uiteraard niets van. “Ben je er de hele week al kapot van? Jezus meid, dat je nog gekomen bent vanavond! Was lekker thuis gebleven, op de bank gaan liggen.”

Hélène Hendriks: ‘Als het mij was overkomen dat ik onbedoeld een uitspraak heb gedaan die racistisch is, dan had ik ruimhartig mijn excuses aangeboden’

Wat vind Hélène Hendriks eigenlijk van de woorden van de Snor? “Ik vond het een groot verbaal ongeluk en laat ik het zo zeggen: als het mij was overkomen dat ik onbedoeld een uitspraak heb gedaan die racistisch is, dan had ik ruimhartig mijn excuses aangeboden. Maar een ander doet het anders. We kunnen erover blijven discussiëren…”

11 reacties

CO2 slurpende vingerplant

Ik wil ruimhartig mijn excuses aanbieden voor iedereen die ruimhartig zijn excuses aanbiedt.

кaккende paккetbezorger

Gijp heeft permanent een spastische lintworm in zijn hol zitten, dat hoor je aan zijn lach.

Floris Weyers

Ik zit WEEEER lekker aan de poppers jongens !!!

Floris Weyers

Ik zit WEEEER lekker aan de poppers jongens !!! Ik zit WEEEER lekker aan de poppers jongens !!! Ik zit WEEEER lekker aan de poppers jongens !!! Ik zit WEEEER lekker aan de poppers jongens !!! Ik zit WEEEER lekker aan de poppers jongens !!! Ik zit WEEEER lekker aan de poppers jongens !!! Ik zit WEEEER lekker aan de poppers jongens !!!

James

Heeft Johan Derksen al opgeroepen het songfestival te boycotten ivm Israël ? De ouwe nsb’r .

Victor Lodeweijcks

Ik vind wel dat er meer en vaker excuses aangeboden moeten worden.
Er zijn meer dan genoeg redenen voor de mensen om zich gekrenkt te voelen de hele tijd dus excuses zijn wel op zijn/haar/hetze plaats

Spelpeter

Melodramatiek is ‘n kunst …

Nichtje van Floris

Wanneer schuift merel aan bij Roddelpraat? tien minuutjes op het snoetje van Jan zitten en die knoop in de maag is weer helemaal weg.

Yolanda

Hij heeft gelijk, als je niet in Friesland bent geboren, dan ben je geen echte Fries.
Hij heeft het niet over zijn kleur of wat dan ook gehad. Dat ze daar discriminatie van maken is bullshit.
Mijn broer heeft n relatie met n echt Fries meisje, hij woont met haar in Dokkum.
Dat maakt hem toch echt geen Fries, nee hij is en blijft n echte Arnhemer. Dat heeft ook niets met discriminatie te maken maar met waar je geboren bent en niet waar je bent opgegroeid.

Willem

Het is een zelf ingenomen kwal

Natnek

Boeiuh!
R@cisme is geweldig!