Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Premier Italië noemt draagmoederschap 'onmenselijk', wil het universeel misdrijf maken

  •  
13-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1664 keer bekeken
  •  
ANP-494677373

De Italiaanse premier Giorgia Meloni, die een ultrarechtse regeringscolaitie leidt, steunt een wet die draagmoederschap tot 'universele misdaad' bestempelt. Ze noemt het 'onmenselijk' als een vrouw een kind baart voor andere ouders.

De wet betekent dat draagmoeders zelfs vervolgd gaan worden als ze niet in Italië wonen. Ook als het gaat om landen waar draagmoederschap legaal is, zoals in Nederland, Spanje en de Verenigde Staten. Met de nieuwe maatregel wordt de vrijheid van Italiaanse burgers verder ingeperkt. De wet, met een maximumstraf van twee jaar cel en een miljoen euro boete, wordt onder andere ingevoerd om homo-paren het recht op een gezinsleven te ontzeggen.

Tegelijkertijd wil Meloni de premies verhogen om vrouwen over te halen meer kinderen te baren. Volgens Meloni is dat noodzakelijk vanwege de 'demografische uitdaging'. Itaië kent een daling in het aantal geboorten en kampt met vergrijzing.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.