De wolf blijft de gemoederen bezig houden, zo blijkt uit een onderzoek van Motivaction.
Volledig scherm
De wolf blijft de gemoederen bezig houden, zo blijkt uit een onderzoek van Motivaction. © ANP / AFP

Draagvlak voor wolf duikelt; kwart bevolking neigt leefgebieden te mijden uit angst

Het imago van de wolf brokkelt af. Vond in 2020 nog een ruime meerderheid van de Nederlandse bevolking dat de wolf welkom is in ons land, inmiddels is dat draagvlak afgenomen tot een patstelling tussen voor- en tegenstanders. Ook stijgt het percentage burgers dat bang is zelf te worden aangevallen door het roofdier.

105 reacties

  • Jules Vismale

    6 dagen geleden
    Mensen kunnen nog niet eens zichzelf meer beheersen en jammer genoeg worden tegenwoordig, buiten de wolf, ook de ooievaar, de reiger en de aalscholver verketterd omdat zij namelijk op vissen of eendenkuikens jagen. Jagers schieten bovendien lang niet altijd wilde dieren af om natuurlijke populaties van wilde dieren te beheersen maar ook vooral omdat dit blijkbaar zo "spannend" is, denk maar aan de jacht door het Koninklijk Huis bij de Veluwe!
  • Huub van Veen

    1 week geleden
    De populatie groeit gestaag met alle daaraan verbonden consequenties dus logisch dat dit binnen een beheerplan beheersbaar moet worden gemaakt. Brussel heeft de beschermde status al bijgesteld. Jagers kunnen hier een goede rol inspelen zij zijn immers gediplomeerd en goed opgeleid bovendien heeft de Overheid grip op ze middels Fauna beheer eenheden binnen de Provincies.
  • H.J.T.R. van Loo

    1 week geleden
    Opruimen,de wolf hoort hier niet meer thuis of komt de olifant ,dinosaures ook terug.
  • Jules Vismale

    2 weken geleden
    @jan van Blitterswijk, goed geraden! En helaas zijn wij mensen zulke egoïstische zoogdieren die meenden dat heel Nederland voor onszelf was bedoeld terwijl de natuur niet eens van ons is maar wij van de natuur. Wie de wolven verafschuwd kan namelijk ook geen andere roofdieren en -vogels beminnen omdat we het zo zielig lijken te vinden dat die andere dieren doden terwijl de natuur hen juist daarvoor heeft geschapen.
  • jan van Blitterswijk

    2 weken geleden
    Jules Vismale, u doelt naar ik aanneem op valse mensen in schaapskleding.
  1. TERUGLEZEN: Gezellig drukke Koningsdag 2024 rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten
    LIVE met video

    TERUGLEZEN: Gezellig drukke Koningsdag 2024 rustig verlopen zonder noemens­waar­di­ge incidenten

    Nederland kleurde volop oranje vandaag. Koning Willem-Alexander vierde zijn verjaardag in Emmen. Daar sprak prinses Amalia openhartig over haar tijd in Spanje. Door het hele land was het gezellig druk, al werd in sommige grote steden wel gewaarschuwd om bepaalde plekken vanwege de drukte te mijden. Het Rode Kruis heeft geen grote incidenten meegemaakt op deze rustig verlopen Koningsdag 2024. Om 21.00 uur hebben we dit liveblog gesloten.
  2. Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’
    PREMIUM

    Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. ,,We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Sluis, Terneuzen