Oud-eigenaar neemt Beachclub Klein Scheveningen over, bruidsparen moeten nog hopen op gemeente

© PakiloMedia
Lopikerkapel - Na het faillissement van Beachclub Klein Scheveningen eind maart, heeft oud-eigenaar Richard Fick de strandtent weer overgenomen. Toch is er nog geen goed nieuws voor de stellen die zouden gaan trouwen de komende periode. De gemeente Lopik heeft Fick al laten weten dat het nog geen vergunning afgeeft. Zonder exploitatievergunning mag de Beachclub niet open.
De nieuwe eigenaar heeft een aanvraag gedaan voor een horecavergunning, maar de tijd die daarvoor staat is acht weken. Voor stellen die in april en mei zouden trouwen, betekent dat de bruiloft te snel komt.
"Ik ga alles op alles zetten om zo snel mogelijk open te mogen", zegt Fick vastberaden. "Maandag ga ik gelijk een nieuwe vergunning aanvragen en dan hoop ik dat de gemeente hem met spoed gaat verlenen."
In 2022 verkocht Fick de Beachclub in Lopikerkapel, na hem tien jaar gerund te hebben. Amper twee jaar later is de zaak failliet gegaan onder het bewind van de nieuwe eigenaar. De eigenaar van de failliete zaak is sindsdien spoorloos en schuldeisers krijgen al geruime tijd geen contact met hem.
Fick, die de zaak nu weer terugkoopt van de curator, is altijd pandeigenaar gebleven. Ook hij was een van de schuldeisers. "Alles dat ik er nu insteek, zie ik sowieso niet meer terug", vertelt Fick. "Maar nu kan ik nog redden wat er te redden valt en kunnen de particulieren die gedupeerd zijn misschien toch trouwen daar, deze zomer."

Festivals gaan door

De festivals die gepland stonden voor de maand mei gaan wel door. Daarvoor was de vergunning al afgegeven. Het gaat om de festivals La Musica, Pinkstervibe van Crazyland en Ghosttown.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.