Amateurwielrenners op het parkoers van de Amstel Gold Race tijdens de toerversie.
Volledig scherm
PREMIUM
Amateurwielrenners op het parkoers van de Amstel Gold Race tijdens de toerversie. © ANP / ANP

In het spoor van Mathieu: amateurfietsers mogen dit weekend tóch los in fietsmekka Limburg

Limburg is klaar voor een mogelijk historisch wielerweekend. Zondag staat met Mathieu van der Poel dé ster van dit moment aan de start van de Amstel Gold Race, in zijn regenboogtrui. Zaterdag kunnen 15.000 fietstoeristen zich tijdens hun versie van de wielerklassieker voor even Mathieu wanen. Een verkenning, aan de hand van drie – niet geheel willekeurige – punten langs de route.

  1. Von der Leyen en radicaal-rechts hard tegen hard bij debat in Maastricht: ‘U zit in de zak van Poetin’

    Von der Leyen en radicaal-rechts hard tegen hard bij debat in Maastricht: ‘U zit in de zak van Poetin’

    Het verkiezingsdebat in Maastricht tussen acht Europese lijsttrekkers is uitgelopen op een aanvaring tussen radicaal-rechts, EU-voorzitter Ursula von der Leyen en de Nederlandse GroenLinkser Bas Eickhout. Het Deense rechts-nationalistische boegbeeld Anders Vistisen noemde Brussel een ondemocratisch moeras. Hij beloofde na een verkiezingsoverwinning meteen 10.000 ambtenaren te ontslaan ‘en u, mevrouw Van der Leyen, bent de eerste!’
  2. Immigratiedienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttijden: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’
    PREMIUM
    Reportage

    Immigratie­dienst gaat azc’s langs vanwege onrust over lange wachttij­den: ‘Als het nog langer duurt, stort ik in’

    De lange wachttijden voor asielzoekers zorgen voor veel onrust, demonstraties en zelfs hongerstakingen op de meer dan 300 opvanglocaties in Nederland. Immigratiedienst IND gaat langs om uitleg te geven. De ambtenaren vangen er de (spreekwoordelijke) klappen op van recente politieke beslissingen. ,,Zijn we nu weer in een land dat zich niet aan haar eigen regels houdt?”, vraagt een asielzoeker zich af.
    Gouda