Rusland eiste de “onvoorwaardelijke overgave van Oekraïne” bij de VN ! – Moskou verhardt zijn positie en gaat “tot het einde”

5

De vertegenwoordiger van de Russische Federatie, Vassily Aleksejevitsj Nebenzia, eiste in de VN-Veiligheidsraad de “onvoorwaardelijke overgave van Oekraïne” om de Russische operaties tegen het “Oekraïense regime”, zoals hij het omschreef, te stoppen, meldt Pronews.

Zijn verklaringen in detail:

De eis wordt voor het eerst geformuleerd en doet denken aan het ultimatum van de geallieerden, de Sovjet-Unie, de VS en Groot-Brittannië aan Duitsland in de Tweede Wereldoorlog na de conferentie van Teheran.

Dit betekent dat Moskou zijn positie verhardt en afstand doet van de gematigde eis om de Minsk-akkoorden uit te voeren die zijn gesloten om de Russisch sprekende gemeenschap na 2014 te beschermen.

Rusland vernietigt een van de grootste elektriciteitscentrales van Oekraïne

Moskou heeft de aanvallen op de Oekraïense energie-infrastructuur opgevoerd als reactie op Oekraïense aanvallen op Russische olieraffinaderijen, meldt Anti-War.

Rusland lanceerde donderdagochtend massale raket- en drone-aanvallen op de Oekraïense energie-infrastructuur en  vernietigde een van de grootste elektriciteitscentrales van Oekraïne in de regio Kiev.

Het Russische ministerie van Defensie zei dat het bombardement een reactie was op Oekraïense aanvallen op olieraffinaderijen en andere energie-infrastructuur op Russisch grondgebied.

Oekraïne heeft de aanvallen binnen Rusland opgevoerd omdat duidelijk is geworden dat er geen hoop is op een overwinning op het slagveld, en de Oekraïense linies  dreigen in te storten.

“De Russische strijdkrachten hebben gisteravond een massale aanval uitgevoerd op Oekraïense brandstof- en energiefaciliteiten met vanuit de lucht gelanceerde langeafstandsprecisiewapens en onbemande luchtvoertuigen. Het doel van de staking werd bereikt. Alle doelen zijn vernietigd”, aldus het Russische ministerie van Defensie,  aldus  TASS.

De Oekraïense minister van Energie, Herman Halushchenko, omschreef de aanvallen als een “grootschalige, enorme raketaanval die onze energiesector zeer zwaar heeft getroffen.”

Volgens  The Associated Press leverde de Trypilska-centrale die in de regio Kiev werd verwoest stroom aan 3 miljoen klanten, maar geen van hen verloor stroom omdat het elektriciteitsnet dit kon compenseren, aangezien de energievraag deze tijd van het jaar lager is. Het verlies van de centrale zal later in het jaar voelbaar zijn.

In Charkov zeiden Oekraïense functionarissen dat 200.000 mensen de stroom verloren na een reeks Russische aanvallen op de energie-infrastructuur.


Meld je aan om onze gratis dagelijkse nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws direct in je mailbox te ontvangen:

We sturen je geen spam! Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

Vergeet niet de bevestigingsmail te openen om de nieuwsbrief te activeren (check je spambox als je hem niet ziet)


Massale Russische bombardementen op Odessa, Kharkov en Krivoy Rog – Vernietigen energie-infrastructuur en storten Oekraïne in duisternis

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hagar
Hagar
17 dagen geleden

Of de Russen zouden kunnen doen in oekieland zoals de terreurorganisatie “Israel” in Gaza doet: heel oekieland platbombarderen, zoveel mogelijk oekies doodschieten, en de overlevenden verdrijven naar een ander land.

Ja als Israel het zo doet, en al de westerse regeringen keuren het volmondig goed, dan zal het wel goed zijn zeker?

Matt
Matt
16 dagen geleden
Antwoord aan  Hagar

Isisrahel is maar een stipje op de kaart in oekieland, dus is het voor de ziomaffia heel gemakkelijk om dat kleine gebied (Gaza) de beschieten. En toch verliezen ze.
Rusland daarentegen beschiet een gebied zo groot als Duitsland samen met de Benelux en houden de overhand.
De ziomaffia beschiet een ambassade in het buitenland en dat wordt door de vingers gezien. Dat Iran, in dit geval het aangevallen land, dreigt met wraak, heel terecht trouwens, dan heeft het westen het alleen over die wraak en niet de oorzaak.
Het begint ondertussen toch zo duidelijk te worden dat zelf kleine kinderen moeten zien wat voor een misdadiger aan de top staat in issisrahel. Wij mogen geen joden haten maar hij haat alles wat niet jood is: blank of zwart , oud of jong, het maakt hem niks uit, zo moeten allemaal dood dat goyim.

alien
alien
16 dagen geleden
Antwoord aan  Hagar

Is rusland al niet bezig met terreur te brengen door hele steden plat te bombarderen of is dit meer een speciale vredes missie die de russen naar oekraine brengen, leg het eens uit grote wijze hagar.

charles
charles
13 dagen geleden
Antwoord aan  alien

Domme opmerking. Rusland bombardeert helemaal geen steden plat. Ga AUB op onderzoek uit voordat je een opmerking maakt dan kom je tenmiste als iemand over die hierover onderzoek heeft gedaan

Hagar
Hagar
16 dagen geleden

Waarom zouden de oekies een betere behandeling verdienen dan de Palestijnen in Gaza?

De oekies hebben gigantisch veel meer Russen in hun oost-gebieden vermoord dan dat er zionisten zijn omgekomen op 7 oktober, en bovendien handelen de oekies uit agressieve genocidale motivatie, terwijl de Palestijnen alleen vechten voor hun eigen land en voor hun eigen overleving.