De Eerste Kamer lijkt een door de Tweede Kamer gewenste extra verhoging van het minimumloon te gaan tegenhouden.
Volledig scherm
De Eerste Kamer lijkt een door de Tweede Kamer gewenste extra verhoging van het minimumloon te gaan tegenhouden. © ANP

Eerste Kamer heeft een punt met de kritiek op de verhoging van het minimumloon

commentaarDe extra verhoging van het minimumloon met 1,2 procent lijkt te gaan stranden in de Eerste Kamer. En daarmee ook de daaraan gekoppelde verhoging van bijstand en AOW. Alle voorstanders spreken er schande van. Maar de vraag is of mensen niet beter op een andere manier kunnen worden geholpen, schrijft politiek verslaggever Hans van Soest in dit commentaar.

63 reacties

  • Peter Madjid

    1 week geleden
    Er zijn inderdaad AOWers die boven het bestaansminimum leven. Dat wil niet zeggen dat ze een top inkomen genieten. Een heel leven lang gewerkt en nu niet eens meer genoeg geld om onbekommerd te kunnen leven. En dan zeggen senatoren die wel een topinkomen hebben dat het misschien niet doelmatig is om alle aow-ers te compenseren voor de inflatie. Nee, laat die nog maar wat koopkracht inleveren. Dan laten wij intussen het binnenhof opknappen voor 2 miljard....
  • Jan bos

    2 weken geleden
    Fraai is het eigenlijk.Lieden(eerste kamerleden)met een relatief hoog inkomen, bepalen het inkomen van de laagst betaalden en denken ook nog dat het goed is.
  • Harry De groot

    2 weken geleden
    Hoe het leven van een aower zonder pensioen? Dit heb je wanneer je nooit hebt gewerkt of doordat je bewust nooit pensioen premie hebt betaald. Puur eigen keus.
  • Richard van Hees

    2 weken geleden
    Het half miljard wat uitgespaard wordt doordat ouderen sinds 2020 stierven als vliegen, nog steeds is er oversterfte, is natuurlijk al aan iets anders uitgegeven.
  • marian Vroede

    2 weken geleden
    Ze moeten de miljarden naar het buitenland geven en asiel zoekers. Dus ook geen verhoging minimum loon. Net als al die andere bezuinigen die er nog aan komen en verhoging van acijns, belastingen etc. Van de Valk moet ook betaald hè!