Godfather van AI zegt dat ‘gevechtsrobots’ binnenkort het oorlogsvermogen van grote landen zullen domineren en een ‘existentiële bedreiging’ zullen vormen

4

Voormalig Google-ingenieur Geoffrey Hinton waarschuwt voor ‘zeer vervelende dingen’ nu er op AI wordt vertrouwd om beslissingen op het slagveld te nemen, schrijft Leo Hohmann.

Volgens de bekroonde wetenschapper en technologiepionier Geoffrey Hinton, die in technische kringen bekend staat als de peetvader van AI, zou de wereld meerdere ongekende rampen kunnen meemaken voordat het gebruik van kunstmatige-intelligentiewapens onder de juiste regelgeving komt.

Hinton zegt dat AI veel intelligenter wordt dan mensen en binnenkort het slagveld zou kunnen overnemen. Nu er over de hele wereld oorlogen uitbreken, in Oekraïne, het Midden-Oosten en mogelijk ook het Verre Oosten, is dit een grote zorg voor de mensheid.

Er is al gespeculeerd dat de recente dood van hulpverleners in Israël het gevolg zou kunnen zijn van een door AI aangedreven militaire beslissing die niet zou zijn genomen als echte mensen de volledige controle hadden over de strategie op het slagveld.

Lees meer
Israël gebruikt AI om de genocide in Gaza te maximaliseren – rapport

RT.com meldt dat Hinton, de voormalige Google-ingenieur die vorig jaar het bedrijf verliet, het gebruik van AI voor militaire doeleinden vergeleek met de inzet van chemische wapens – waarbij hij waarschuwde dat er “zeer nare dingen” zullen gebeuren voordat de wereldgemeenschap tot een alomvattende overeenkomst komt die vergelijkbaar is aan de Conventies van Genève.

“De dreiging waarover ik sprak is de existentiële dreiging”, zei Hinton dinsdag tegen de Ierse omroep RTE News, waarbij hij benadrukte dat “deze dingen veel intelligenter zullen worden dan wij en dat ze het zullen overnemen.”

De computerwetenschapper benadrukte de impact van AI op desinformatie en het verdwijnen van banen, en ook op de wapens van de toekomst.

“Een van de bedreigingen zijn ‘gevechtsrobots’, die het voor rijke landen veel gemakkelijker zullen maken om oorlog te voeren tegen kleinere, armere landen. Ze zullen erg gemeen zijn en ik denk dat ze onvermijdelijk zullen komen,” waarschuwde Hinton.

Hij drong er bij regeringen op aan druk uit te oefenen op tech-majors, vooral in Californië, om diepgaand onderzoek te doen naar de veiligheid van AI-technologie.

“In plaats van dat dit een bijzaak is, zouden er overheidsprikkels moeten zijn om ervoor te zorgen dat bedrijven veel werk aan de veiligheid besteden, en een deel daarvan gebeurt nu”, zei Hinton.

Advertisement

Hij onderstreepte de enorme voordelen die AI voor de mensheid kan opleveren, vooral in de gezondheidszorg, en voegde eraan toe dat hij geen spijt heeft van zijn bijdragen aan de technologie.

Natuurlijk is een van de ‘voordelen’ van AI in de gezondheidszorg het vermogen om snel genetisch modificerende ‘vaccins’ te ontwikkelen met behulp van synthetisch mRNA, dus zelfs dit zogenaamde voordeel waar Hinton naar verwijst is bedrog.

RT merkt verder op: “Ondanks de toenemende belangstelling voor AI hebben verschillende vooraanstaande figuren in de technologie-industrie gewaarschuwd voor de potentiële gevaren die de ongereguleerde adoptie van de technologie met zich meebrengt. Hinton heeft een mediacampagne gevoerd om te waarschuwen voor de risico’s. Elon Musk, CEO van Tesla, mede-oprichter van Apple Steve Wozniak en Yoshua Bengio, die wordt beschouwd als een AI-pionier vanwege zijn werk op het gebied van neurale netwerken, behoorden tot de topfiguren uit de sector die vorig jaar mede een brief ondertekenden waarin werd opgeroepen tot agressieve regulering van de AI-sector.”

In 2020 werd door het US Army War College een paper gepubliceerd waarin werd gesteld dat het huidige militaire onderzoek de opkomst en synchronisatie van AI en robotica voor gebruik op het slagveld ondersteunt.

Dus de jongens die AI hebben gecreëerd waarschuwen nu voor de risico’s ervan. Hoe mooi. Ze creëren het beest en zaaien vervolgens angst bij het publiek, omdat ze geloven dat dit beest de wereld zou kunnen overnemen, waardoor de scheppers van het beest de weg vrijmaken om een nog angstaanjagender oplossing te bieden: totale regulering van alle informatie en al het menselijk gedrag. Klassiek hegelianisme.


Geef censuurkoning Elon Musk een dikke vinger en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Wilt u geen vaccin ? Nieuwe AI-tool zal je vinden en herprogrammeren

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ray
Ray
17 dagen geleden

Autonome machines inzetten om de “vijand“ te vernietigen.
dan is het nog maar een kleine stap om ze in te zetten tegen de eigen bevolking.

John
John
17 dagen geleden
Antwoord aan  Ray

Maar dan mag je die toch met alle middelen bevechten?
Het is tenslotte geen mens die sterft.

Hagar
Hagar
17 dagen geleden

Dodelijke robots met artificiële domheid bestaan al lang.

We noemen ze “de links progressieven”.

John
John
17 dagen geleden

Denk je dat de navo zulke dingen niet in Ukraine zou gebruiken als ze die hadden?
En Rusland is ze ook aan het ontwikkelen.