Digitale ID’s worden wereldwijd uitgerold; van Europa tot Ethiopië tot Australië

6

Hier vindt u een verzameling nieuwsberichten en posts op sociale media van de afgelopen week met betrekking tot de uitrol van digitale identiteiten in verschillende landen. Maar eerst een korte blik op wie er achter de poging zit om elke persoon op aarde digitaal te kunnen identificeren, schrijft Rhoda Wilson.

1. De inclusieve financiële systemen van Bill Gates: Het doel van Gates is om de toegang tot zijn digitale financiële diensten uit te breiden naar mensen in gemeenschappen met de laagste inkomens over de hele wereld.

“We werken samen met onze partners om publieke en private investeringen in digitale betalingsinfrastructuur, nieuwe regelgevende standaarden en gendergelijkheidsinitiatieven, zoals gedigitaliseerde betalingen van overheidsuitkeringen, te ondersteunen om te zorgen voor voortdurende vooruitgang in de richting van de belofte van financiële inclusie”, aldus de webpagina van de Bill & Melinda Gates Foundation voor haar Inclusive Financial Systems.

2. ‘Digitale ID’s zijn een effectief instrument tegen armoede’: dit is de misleidende titel van een artikel, een van de hierboven genoemde updates voor Gates’ Inclusive Financial Systems, gepubliceerd door de Bill & Melinda Gates Foundation.

“Digitale ID-systemen zijn een van de drie pijlers van wat bekend staat als digitale publieke infrastructuur (DPI); de andere zijn digitale betalingssystemen en systemen voor gegevensuitwisseling”, aldus het artikel.

In het artikel wordt verder opgemerkt dat Gates zijn Modular Open Source Identity Platform (“MOSIP”) aan alle landen aanbiedt, zodat zij gratis hun eigen nationale identiteitssystemen kunnen bouwen. Gratis? Echt? Niets is gratis. Het feit dat Gates niet vooraf om geld vraagt, betekent niet dat hij er niets voor terugkrijgt.

“De oorspronkelijke inspiratie voor MOSIP was het nationale digitale ID-systeem van India, Aadhaar, dat in 2009 werd gelanceerd. Deze ambitieuze inspanning zou uiteindelijk meer dan 99% van alle Indiase volwassenen inschrijven”, aldus de Bill and Melinda Gates Foundation.

Lees meer
Bill Gates: Elke persoon op aarde moet ‘zijn identiteit bewijzen’ met een ‘digitale ID’

3. Deskundigen uit de Filippijnen houden zich bezig met het benutten van fintech- en blockchain-oplossingen: Met inzichten van marktleiders benadrukte het discours over ‘ Rebuilding Trust in the New Global Digital Economy and Digital Identity ‘ hoe blockchain veilige, transparante en efficiënte mogelijkheden biedt voor mondiale handel en financiële inclusie.

Andrew Chung, uitvoerend directeur en Chief Technology Officer van TradeLink, benadrukte de noodzaak om een ​​universeel mechanisme voor digitale identiteit bij grensoverschrijdende transacties op te zetten. Hij benadrukte het belang van het gebruik van elektronische paspoorten en digitale certificaten om mensen wereldwijd te authenticeren.

“We moeten een oplossing vinden die kan worden gebruikt, waar je ook bent, zolang je maar zaken wilt doen met je vrienden uit de Filipijnen, mensen in Hong Kong of andere landen”, zei Chung.

4. Nationale digitale ID’s voor vluchtelingen in Ethiopië: De regering van Ethiopië heeft via haar Refugees and Returnees Service (“RRS”) in samenwerking met het National ID Programme (“NIDP”) en het VN-vluchtelingenagentschap (“UNHCR”) een initiatief om vluchtelingen en asielzoekers op te nemen in het Ethiopische digitale ID-systeem.

De kaarten, die een uniek identificatienummer bevatten genaamd Fayda, zijn bedoeld om deze categorie personen toegang te geven tot belangrijke sociale diensten, aldus een aankondiging van de UNHCR.

5. Gebruik van digitale portemonnees in Griekenland: In maart hebben 105.237 Griekse burgers de Gov.gr Wallet-applicatie op hun mobiele telefoon gedownload. Het aantal Grieken dat de digitale portemonnee sinds de lancering in juli 2022 heeft gedownload, wordt geschat op 1.877.032. De overheid heeft onlangs het gebruik van de applicatie uitgebreid en deze vanaf 9 april verplicht gesteld voor toegang tot stadions.

Met de Gov.gr Wallet kan een persoon zijn digitale documenten maken, opslaan en beheren. Digitale identiteitskaarten, digitale rijbewijzen, digitale gehandicaptenkaarten, DYPA digitale kaarten en digitale kaarten worden al ondersteund.

De nieuwe digitale identiteitskaart, het digitale rijbewijs, de digitale invaliditeitskaart, de digitale DYPA-kaart en de digitale ringkaart zijn digitale documenten uitgegeven via Gov.gr en zijn volledig gelijk aan de papieren documenten. Het zijn geen internationale reisdocumenten.

Advertisement

6. Digitale ID centraal in de veranderingen in het delen van gegevens in Europa: de Europese Digitale Identiteit (“EUDI”) Portemonnee komt steeds dichterbij de realiteit.

Het Centre of Excellence for Data Sharing and Cloud (CoE DSC), een internationaal initiatief voor het delen van data, gevestigd in Nederland, heeft een gids gepubliceerd over wat de Europese digitale identiteit zal betekenen voor dataruimtes, inclusief dienstverleners en initiatieven voor het delen van data.

Gemeenschappelijke Europese dataruimten zijn de poging van het continent om een ​​interne markt voor data te creëren, waardoor ervoor wordt gezorgd dat meer data beschikbaar komen voor gebruik in de economie, de samenleving en het onderzoek.

“Digitale identiteit (DI) is een belangrijke bouwsteen voor dataruimtes”, merkt het op.

Dataruimtes zullen profiteren van de EU-brede digitale identiteit, die sectoroverschrijdende gegevensuitwisseling en interoperabiliteit mogelijk zal maken.

Het Centre of Excellence for Data Sharing and Cloud biedt een analyse van de komende eIDAS 2.0-verordening, die tot doel heeft nieuwe vertrouwensdiensten te introduceren en de EUDI Wallet voor natuurlijke personen en de “Organisational Digital Identity Wallet” (ODIW) voor rechtspersonen te reguleren.

7. Australië Digital Identity Bill: Russell Broadbent, lid van het Huis van Afgevaardigden voor Monash, tweette gisteren een video: Ik heb er mijn buik vol van dat mij wordt verteld wat ik wel en niet kan doen, zeggen en denken. Nu is Australië snel op weg naar een ‘digitale gevangenis’ waar alles over u bekend zal zijn, wat leidt tot gevaarlijke en ongekende niveaus van controle over uw leven. Zeg het nu het nog kan!”

In zijn video zei hij: “Vlak voor Pasen ramde de Senaat de wet op de digitale identiteit erdoor. Geen debat, geen overleg en geen respect voor het Australische volk of het parlement … Als de afgelopen vier jaar mij iets hebben geleerd, is het dat onze regering en regeringen over de hele wereld steeds meer tirannieke tactieken gebruiken om hun doelen van meer controle over elk aspect van onze levens te bereiken.”

8. Hacker publiceert gegevens van vrijwel de gehele bevolking van El Salvador: Op 6 april besloot een hacker de persoonlijke gegevens van 5,1 miljoen Salvadoranen gratis beschikbaar te stellen op het dark web: namen, geboortedata, telefoonnummers, woonadressen, e-mailadressen en unieke identiteitsnummers ( Documento Único de Identidad of DUI)-nummers. Het bestand bevat miljoenen high-definition foto’s van Salvadoraanse burgers. De inbreuk treft de meerderheid van de volwassenen in het land.

Het is nog niet bevestigd of de gestolen gegevens afkomstig zijn van registraties op de Chivo wallet-app, de elektronische portemonnee van de overheid die op 7 september 2021 met de Bitcoin-wet werd geïntroduceerd om zowel Bitcoin als Amerikaanse dollars te behouden. Het vermoeden is echter vrij concreet, aangezien de gelekte informatie overeenkomt met de gegevens die nodig zijn voor registratie op de wallet.

9. Een herinnering aan waar het allemaal begon: Covid-vaccinpaspoorten waren de voorloper van digitale ID’s,

Regeringen planden al de hele tijd vaccinatiepaspoorten en logen consequent over de geplande uitrol van het ID systeem


Geef censuurkoning Elon Musk een dikke vinger en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Bill Gates ‘digitale ID’ zal verplicht zijn om deel te nemen aan de samenleving

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Magda
Magda
18 dagen geleden

Ik word misselijk als ik de kop van Kill Bill zie.
En die digitale toekomst? er is geen ontsnappen meer aan, tenzij….
Maar ja, sprookjes bestaan niet, daarom wacht ik maar braafjes op in tussenkomst van God.
Even so, Come Lord Jesus! Amen!

Henk
Henk
18 dagen geleden

De hele wereld. Laat dat goed op je inwerken. Oorlogen zijn een farce, burgerslachtoffers daargelaten.

Pjotr
Pjotr
18 dagen geleden

Dissident hoeft het zover niet te zoeken. Europese landen hebben al veel langer een digitale ID, die nu met eIDAS interoperabel gemaakt wordt zodat je je eID in alle Europese landen kan gebruiken.
http://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/eid/
Alle Limburger hebben pech:
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2024/01/19/gegevens-hack-limburg-net/
Zo gaat dat, en de eID dateert al van 20 jaar geleden.

Ray
Ray
17 dagen geleden

The Gates of Hell mogen ze van mij omleggen.
een uiterst gevaarlijke gek.

Qvic
Qvic
17 dagen geleden

De drang om ieder mens te willen digitaliseren, als een fictieve entiteit “de natuurlijke persoon” is erg hoog bij regeringen. Zodat ze er 100% controle over kunnen uitoefenen. Alles wat digitaal is, is hackbaar en er bestaat geen verschil tussen het origineel en de kopie ervan. Digitaal is een fictieve wereld waar alles in mogelijk is. Fysiek bestaat er niets. Digitaal geld kan zo onbeperkt aangemaakt worden, door enkel getalletjes op een toetsenbord in te typen. En dan ons willen laten geloven dat dat digitale geld dan goud gedekt is. Is een grote illusie.

Waar jij met jouw levensenergie arbeid voor moet verrichten en dan ook nog van hogerhand willen bepalen waar, wat, hoeveel en hoe laat jij iets mag kopen. Zo ook dat ze het digitale saldo maar beperkt geldig kunnen laten worden en er voorwaarde aan kunnen koppelen, zoals verplichtingen bv vaccinaties. Dit is het ultieme slavensysteem, waar elke regering van droomt.

Daar elke regering ter wereld nu wordt geleid door pedofielen (zodat zij gechanteerd kunnen worden met satanische rituelen om hoger in de rangorde te komen van de vrij metselaars loges), die de mensheid willen knechten en doden vooral onze kinderen zijn een potentieel slachtoffer voor deze zieke geesten. Zij beschouwen zich zelf als goden en de mensheid zien zij als hun slaven.

Hagar
Hagar
17 dagen geleden

comment image