Berlijn: Drastische toename van spoedeisende ritten als gevolg van hartaanvallen en beroertes

0

Vergeleken met vóór Corona is het gebruik van hulpdiensten onder jongeren in Berlijn in verband met symptomen van een beroerte of hartproblemen meer dan verdubbeld, schrijft Thomas Oysmüller.

De brandweer van Berlijn registreert een sterke toename van het aantal operaties in verband met acute hartproblemen en beroertes. Ook kinderen en jongeren klagen sinds 2021 steeds vaker over problemen. Dit werd donderdag gerapporteerd door de Berliner Zeitung, die daarmee de objectieve toename van hartproblemen bevestigt.

Nog veel meer missies

Het rapport in de Berliner Zeitung stelt al de onschuldige vraag in de titel (die anno 2024 niet onschuldig is, maar bijna verboden): “Is de vaccinatie de schuld?” Het rapporteert over brandweerlieden die betrokken zijn bij de reddingsdienst in de federale hoofdstad. En uiterlijk eind 2021 kregen ze te maken met steeds meer plotselinge symptomen van een beroerte, ook bij jonge en voorheen gezonde mensen.

De ambtenaren willen hun namen niet geven, maar ze zeggen dat “de dialoog tussen collega’s op de ambulanceposten” het vermoeden heeft bevestigd “dat ook hier een verandering is opgemerkt.” En het is niet alleen een subjectieve waarneming: oproepen vanwege beroerteverschijnselen en hartklachten kwamen vanaf 2021 vaker voor. “Ook in de jaren daarna was er een mysterieuze toename van het aantal oproepen”.

Dit blijkt uit een parlementaire vraag van het niet-partijgebonden (voorheen AfD) parlementslid Antonin Brousek. In 2023 werden in Berlijn 52.182 keer ambulances opgeroepen in verband met hartproblemen.

De Berliner Zeitung bericht over het onderzoek:

De toename van het aantal patiënten met hartproblemen treft alle leeftijdsgroepen – vooral de groep van 31 tot 40 jaar oud, die opvalt met 71 procent. In de pre-Corona-jaren 2018/19 waren er gemiddeld 3.083 oproepen voor hartproblemen. In 2021 was dat 4.223, het jaar daarna 5.181 en in 2023 5.367. Ook onder ouderen tussen de 81 en 90 jaar zijn de stijgingen groot: van 5.245 in de pre-Corona-jaren 2018/19 naar 10.127 vorig jaar . Bijna een verdubbeling.

Advertisement

Wat ook opvalt is het toegenomen aantal missies vanwege hartproblemen bij kinderen tot tien jaar, die in deze leeftijdsgroep eigenlijk zeldzaam zijn. In 2018 en 2019 werden gemiddeld slechts 118 van dergelijke missies geteld. In 2021 waren dat er 109, in 2022 waren dat er 278 en in 2023 waren dat er 232. Ook dit is bijna twee keer zoveel als in de jaren vóór Corona.

Als je het jaar 2023 vergelijkt met het pre-Corona jaar 2018/19, was er in alle leeftijdsgroepen sprake van een stijging van 56 procent. Van gemiddeld 33.392 oproepen wegens hartproblemen steeg het aantal oproepen naar ruim 52.000. Er was een bovengemiddelde stijging van de inzet onder jongeren. Bij de groep 21 tot en met 30-jarigen was er een stijging van 112 procent ten opzichte van de twee jaar vóór Corona. Bij de groep 31- tot 40-jarigen is de situatie vergelijkbaar.

De Berlijnse hulpdienst heeft een eenvoudige verklaring: ze wijzen erop dat de stijging te maken zou kunnen hebben met een verandering in de “gestandaardiseerde noodoproep query”. Zelfs een SPD-parlementslid, die vóór Brousek een overeenkomstige vraag had ingediend, vond dit antwoord niet plausibel.

Ook de brandweer is er niet blij mee en schrijft in een persbericht:

“De onderliggende oorzaken blijven blijkbaar tot op de dag van vandaag bestaan ​​en zijn daarom minder te vinden op niet-farmacologisch gebied, aangezien deze maatregelen in Duitsland in 2023 zijn beëindigd. Er bestaat ook de massale indruk dat de verantwoordelijke politici zelfs in 2024 nog steeds bang zijn om de olifant in de kamer – dat wil zeggen de zogenaamde coronavaccinatie – zelfs maar als een vage mogelijkheid te beschouwen.


Geef censuurkoning Elon Musk een dikke vinger en volg ons op Telegram:

Telegram: t.me/dissidenteen


Britse NHS onthult dat het aantal oproepen van ambulances voor hartziekten is VERDUBBELD

Er wordt vooraf gemodereerd dus het kan even duren voor je comment verschijnt.

Klik op de tag ⬇️ om meer te lezen over

Meer Laden
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Comments
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties