'Sevilla wil keepersgilde uitbreiden en stuit op kandidaat in subtop Eredivisie'

'Sevilla wil keepersgilde uitbreiden en stuit op kandidaat in subtop Eredivisie'

11 april - 21:12
17

Vasilis Barkas zou op een shortlist staan om Sevilla FC komend seizoen te versterken. Dat meldt de lokale Spaanse krant ABC Sevilla. De Griek staat met twee andere doelmannen op de lijst van de gevallen topclub.

De andere twee gegadigden zouden Koen Casteels (VfL Wolfsburg) en Diego Conde (Leganés) zijn. Bij Sevilla wordt een nieuwe keeper gezocht omdat Marko Dimitrovic waarschijnlijk gaat vertrekken. De Serviër is in Nederland vooral bekend sinds hij werd aangevallen door een PSV-fan tijdens de wedstrijd van Sevilla in Eindhoven. Barkas of één van de andere kandidaten moet de concurrent worden van de huidige eerste keeper Orjan Nyland.

Barkas is dit jaar voor het tweede seizoen op rij de eerste keeper van FC Utrecht. Het eerste jaar werd hij gehuurd van Celtic, maar afgelopen zomer werd hij definitief overgenomen. Het leek er lange tijd op dat die deal niet definitief van de grond zou komen, waardoor Mattijs Branderhorst van NEC werd gehaald. Barkas kwam toen toch, waardoor de Nederlander zijn plek onder de lat kwijt was. De Griek staat op vier clean sheets uit 24 wedstrijden.

Sevilla is dit seizoen onherkenbaar vergeleken met de andere succesjaren uit de geschiedenis van de club. De ploeg uit Andalusië won sinds 2014 vijf keer de Europa League, maar dit seizoen is het team al uitgeschakeld. Met een veertiende plek in LaLiga staat Sevilla drie punten boven de degradatiestreep en zit Europees voetbal er voor volgend seizoen niet meer in.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: