Vink boort Ajax-hoop de grond in: 'Dat moet je nooit doen'

Vink boort Ajax-hoop de grond in: 'Dat moet je nooit doen'

11 april - 20:55
31

Marciano Vink weet dat Erik ten Hag moet vrezen voor zijn baan bij Manchester United, maar hij ziet de Nederlandse manager niet terugkeren bij Ajax. De ESPN-analist vindt dat een te grote stap terug.

De toekomst van Ten Hag op Old Trafford is al maanden onderwerp van gesprek. Engelse boulevardmedia schrijven dat het doek gaat vallen voor de 54-jarige Nederlander. "Wat wel zeker is: United is heel erg op zoek naar een nieuwe coach", zo weet Marciano Vink donderdagavond te melden bij ESPN. Hoe hij aan het nieuws komt, laat hij in het midden. "Maar ze zijn aan het oriënteren en voeren ook gesprekken. Ze zijn bezig." 

Mocht het van een ontslag van Ten Hag bij Manchester United komen, dan zou dat uitkomst kunnen bieden voor Ajax. Vink raadt een terugkeer echter ten zeerste af. "Nee, dat moet je nooit doen", stelt hij. "Een trainer zit een bepaalde categorie. Je gaat van de top van Nederland naar het buitenland. In die categorie kan je een stap zijwaarts maken. Maar een terugkeer naar Ajax, de club waar je vandaan komt, vind ik een beetje moeilijk."

Ook Kees Kwakman zou het een te grote stap terug vinden voor Ten Hag. "Zeker als je kijkt hoe het eraan toe is bij Ajax." De analisten denken eerder aan de Duitse competitie. "Bayern München... daar heeft hij een verleden. Als je eenmaal in een bepaalde A-categorie zit, dan is er toch altijd wel het vertrouwen."