Britse krant: PSV-spelmaker Veerman zomers doelwit in Premier League

Britse krant: PSV-spelmaker Veerman zomers doelwit in Premier League

11 april - 20:18
31

Joey Veerman geniet interesse van Newcastle United. De spelmaker van PSV is één van drie spelers die komende zomer naar St. James' Park moet komen, zo beweert althans de Britse krant the i.

Newcastle is enigszins aan handen en voeten gebonden, omdat het de financiële regels in de Premier League dreigt te schenden, die voorschrijven dat clubs in een tijdsbestek van drie jaar maximaal 110 miljoen euro verlies mogen lijden. Mogelijk moeten The Magpies zelfs spelers verkopen. Mede door de beperkingen staan de transfervrije verdedigers Lloyd Kelly (Bournemouth) en Tosin Adarabioyo (Fulham) op het verlanglijstje.

Volgens i is Newcastle echter wel bereid om een transfersom te betalen voor Veerman. De clubleiding zou steun willen bieden aan manager Eddie Howe, die door de enigszins teleurstellende achtste plek in de Premier League onder vuur is komen te liggen bij de buitenwacht. Intern is er echter veel vertrouwen in Howe. De komst van de PSV-spelmaker moet dat kracht bijzetten.

Veerman is één van de drijvende krachten achter het aanstaande kampioenschap van PSV. De 25-jarige Volendammer scoorde zes keer en gaf veertien assists in 36 officiële duels. De Eindhovenaren doen dan ook verwoede pogingen om zijn contract te verlengen, maar Veerman gaf al aan open te staan voor een stap.

Of de interesse in Veerman samenhangt met een mogelijk vertrek van Bruno Guimarães bij Newcastle, is volgens i niet duidelijk. De Braziliaan heeft een transferclausule van zo'n 115 miljoen euro en wordt begeerd door Paris Saint-Germain en Manchester City.

Newcastle zou de contractverlenging van goede vriend Joelinton willen gebruiken om ook Guimarães te verleiden tot een langer verblijf. Miguel Almirón wordt juist genoemd als speler die financiële lucht moet verschaffen en mag vertrekken.