Menu Premium

Premium Content

of Word Premium

Justin Welgraven: De man achter soundtracks vele Triple A trailers

11/04/2024 0 Tweet Het Like/Deel Het

Battlefield, Apex Legends, World of Warcraft, Overwatch 2: Gegarandeerd dat je van die games wel eens een trailer voorbij heb zien komen. Altijd gezegend met een lekker knallende soundtrack eronder. Wist je dat veel van die trailers van muziek voorzien zijn door een Ollander? Nee? Dan gaan we je dat nu vertellen. Of beter gezegd, dan gaat hij dat zelf doen. We hebben namelijk componist Justin Welgraven op bezoek. En hij componeerde vanuit zijn werk en/of thuis studio de tracks voor al die grote games. En oh ja, aan het begin van zijn carrière sleutelde samen met Jelle aan het geluid van Gamekings. Het is dus een oude bekende, maar wel een waarvan we niet wisten dat hij het inmiddels zo ver geschopt had. Daar zit dus een mooi verhaal in. En op mooie verhalen zijn we gek bij Gamekings.

Liefde voor soundtracks

Er worden door Justin dus vette tracks gemaakt voor de trailers van games als Apex Legends, Battlefield en Overwatch. En muziek is onontbeerlijk voor een goede trailer. De track moet je een euforisch gevoel geven als je er kijkt. Goede beats maken de kans groter dat je wordt meegesleept in de wereld van het spel zelf. Zet het geluid bij een trailer maar eens op nul. Op zeker dat je minder immersed raakt in de virtuele wereld. Wil je de muziek van Justin beluisteren, dan kan dat hier.

Hoe krijg je EA en Blizzard zo ver dat ze jouw tracks gebruiken?

In dit interview wil JJ een aantal dingen weten. Hoe maak je een goede track bij een trailer en hoe krijg je het voor elkaar dat een mega bedrijf als EA en Blizzard jouw muziek verkiezen boven al het andere wat in deze wereld gemaakt wordt. Had Justin een masterplan, of was het ook een kwestie van geluk? En hoe viel zijn muziek op? Heeft hij een unieke stijl die anderen niet kunnen clonen? Wat drijft hem ertoe muziek voor gametrailers te maken en niet gewoon de DJ te gaan uithangen? Heeft hij nog een specifiek spel waar hij ooit een trailer voor wil maken? De antwoorden op al deze vragen krijg je in deze video.+

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch