'PSV wacht roerige zomer met minder risico's, hoofdpijndossiers voor Stewart'

'PSV wacht roerige zomer met minder risico's, hoofdpijndossiers voor Stewart'

11 april - 08:26 Laatste update: 11:25
105

PSV staat in veel opzichten een roerige zomer te wachten. De Telegraaf schetst een aantal hoofdpijndossiers voor Earnest Stewart en consorten. Wel is er één groot voordeel ten opzichte van vorige zomer: de Eindhovenaren hoeven minder risico’s te nemen.

De uitgangspositie van PSV is veel duidelijker dan vorige seizoen. Destijds moest er een 'ingewikkelde puzzel met tal van onzekerheden' gelegd worden door technisch directeur Stewart. De Eindhovenaren waren niet zeker van de Champions League-inkomsten en een van de belangrijkste vacatures, die van het trainerschap, moest nog ingevuld worden. Nu zijn die punten met de koppositie, Champions League-plaatsing en Peter Bosz geen punt van discussie meer. De trainer heeft nog een contract voor twee jaar en hintte er al op dat PSV zijn laatste club zou kunnen zijn.

Hoofdpijndossiers
Toch is er een aantal hoofdpijndossiers die Stewart komende zomer zal moeten gaan tackelen. Volgens De Telegraaf lijkt Johan Bakayoko niet te houden. De twintigjarige aanvaller zal naar verwachting bij biedingen van veertig à vijftig miljoen euro vertrekken uit Eindhoven.

Ook het behoud van de 'gouden driehoek', Olivier Boscagli-Jerdy Schouten-Joey Veerman, lijkt een utopie. Boscagli heeft nog een contract voor één seizoen. PSV zal moeten verlengen of verkopen om te voorkomen dat de Monegask over een jaar transfervrij de deur uitloopt. Veerman geniet de nodige interesse, maar PSV zet al tijden alles op alles om hem binnenboord te houden. Tot op heden zijn de onderhandelingen over het openbreken en opwaarderen van zijn tot 2026 lopende contract geen succes. Het vertrek van Schouten is sowieso onbespreekbaar.

Winst behalen
De Telegraaf spreekt ook van één positie waar PSV sowieso winst kan en hoopt te behalen: rechtscentraal in de achterhoede. Een vertrek van André Ramalho is aannemelijk. Het contract van de Braziliaan loopt na dit seizoen af. Eerder deden de Eindhovenaren al verwoede pogingen om Davinson Sanchez, Thomas Beelen, Zeno Debast (allen vorige zomer), Jeremiah St. Juste en Ryan Flamingo (beide afgelopen winter) aan te trekken. De twee laatstgenoemde lijken allebei ook voor de komende transferwindow een target.

Naast een rechtercentrale verdediger is PSV ook op zoek naar een vleugelaanvaller. Stewart maakte deze winter volgens De Telegraaf een mindere beurt door Yorbe Vertessen te laten vertrekken zonder dat er een vervanger kwam. Dat heeft PSV, mede door de blessuregevoeligheid van Noa Lang, parten gespeeld. Bovendien lijkt Bakayoko deze zomer dus te vertrekken. Voor de vacature zijn Couhaib Driouech (Excelsior) en sc Heerenveen-aanvaller Osame Sahraoui in beeld.