Weer 6 gooien

Margot Robbie maakt ook film over bordspel Monopoly

19 dagen geleden / Aangepast: 19 dagen geleden / Beeld © ANP
Margot Robbie maakt ook film over bordspel Monopoly

Weer 6 gooien

Margot Robbie maakt ook film over bordspel Monopoly

19 dagen geleden / Aangepast: 19 dagen geleden / Beeld © ANPGeschreven door RTL Boulevard
Geschreven door RTL Boulevard

Margot Robbie (33) is nog lang niet klaar met speelgoed. De filmproducent is na het succes van de film 'Barbie' over de gelijknamige pop niet alleen bezig met een film over computerspel 'The Sims' maar ook met een film over bordspel Monopoly. Dat is bekendgemaakt tijdens een presentatie van productiemaatschappij Lionsgate tijdens CinemaCon 2024.

Een film over Monopoly hangt nu al jaren in de lucht. In 2008 werd er al over gesproken, toen zou het door Universal Pictures worden geproduceerd. Maar in de loop der jaren is er steeds gewisseld van filmproducent en regisseur. In 2019 leek er nieuws rond de film, toen viel de naam van Kevin Hart als mogelijke hoofdrolspeler. Jaren later, in 2023, was er nog steeds geen update. Tot nu.

De film over het spel zal nu geproduceerd worden door LuckyChap, het productiebedrijf van Margot Robbie, Tom Ackerley, en Josey McNamara, in samenwerking met Lionsgate en spelletjesgigant Hasbro. LuckyChap produceerde eerder al de film Barbie, wat niet alleen een megasucces was in de bioscopen, maar ook de verkoop van de poppen een enorme impuls gaf. 

Monopoly is volgens Lionsgate het meest populaire bordspel ter wereld. Het is in meer dan honderd landen te koop en er zijn meer dan een half miljard exemplaren verkocht sinds het in 1935 op de markt kwam.

Onlangs werd ook bekend dat Margot Robbie een film maakt over The Sims. Hoe deze spellen omgetoverd gaan worden tot filmscript, is nog niet bekend.

RTL Boulevard
Margot Robbie Barbie