DAF kan efficïenter trucks produceren door onder meer de sterk gerobotiseerde nieuwe fabriek voor cabines en assen in het Belgische Westerlo.
Volledig scherm
PREMIUM
DAF kan efficïenter trucks produceren door onder meer de sterk gerobotiseerde nieuwe fabriek voor cabines en assen in het Belgische Westerlo. © DAF Trucks

Megawinst voor DAF: truckbou­wer houdt liefst 1 miljard euro (!) over (en dat komt hierdoor)

EINDHOVEN - Een ongekende recordwinst voor DAF. Liefst 1 miljard euro hield de Eindhovense truckbouwer onderaan de streep over in 2023.

3 reacties

  • Johan de Jongh

    3 weken geleden
    Ze vragen veel te veel voor bagger kwaliteit. Beetje goede afstelling van auto is n optie. Snap heel goed dat bedrijven zeggen: nooit geen daf meer op d'n dam.
  • Aryen Heinen

    3 weken geleden
    Ik had in dit artikel graag gelezen welk aandeel van geproduceerde en verkochte trucks elektrisch waren, en wat hun vooruitzichten zijn in dit aspect. Als er kennelijk een dergelijke winstgevendheid getoond kan worden, kan er ook wel meer focus, tijd en funds in de versnelling van de elektrificering. Het is immers een gedeelde verantwoordelijkheid van overheden, transportbedrijven, financiers maar zéker ook vrachtwagenfabrikanten om de uitdagende klimaatdoelen te halen.
  • m greveraars

    3 weken geleden
    Mooi dan kunnen ze nu mooi de mensen hun 100 gulden terug geven met rente Want deze schuld heeft de Daf tot heden nooit ingelost Hoe kun je trots deze winst melden terwijl je mooit de mensen hun geld terug heeft betaald Ben zeer benieuw wanneer dit ook groots in het ED staat