RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Nederland

Jack de Vries (CDA) voorgedragen als nieuwe burgemeester Maassluis

Jack de Vries. Beeld © ANP

CDA'er Jack de Vries is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van de gemeente Maassluis. Dat heeft de gemeenteraad vanavond vastgesteld na een besloten stemming. De Vries is volgens de voorzitter van de vertrouwenscommissie de meest geschikte kandidaat van de 22 sollicitanten.

De 55-jarige De Vries was van 2007 tot 2010 staatssecretaris van Defensie in het kabinet-Balkenende IV. Daarvoor was hij voorlichter van de CDA-fractie en campagneleider.

Hij is momenteel voorzitter van brancheorganisatie Vastgoed Belang, dat particuliere beleggers in vastgoed vertegenwoordigt.

Start per juni

"Hij heeft en geeft veel energie, is communicatief zeer vaardig en inspirerend en heeft de vertrouwenscommissie het vertrouwen gegeven dat hij de verbinding kan maken met de inwoners van Maassluis", zegt de voorzitter van de vertrouwenscommissie.

Het is de bedoeling dat De Vries in juni als burgemeester start. De Vries volgt dan voormalig burgemeester Edo Haan op, die bijna een jaar geleden vertrok om in Zwijndrecht als waarnemend burgemeester aan de slag te gaan.

Heb jij de app RTL Nieuws & Entertainment al?

Ja? Daar zijn we blij mee!
Nog niet? Download ’m hier voor Android en iOS