'Ajax wil grootmachten te snel af zijn en hoopt op komst van Italiaans toptalent'

'Ajax wil grootmachten te snel af zijn en hoopt op komst van Italiaans toptalent'

10 april - 18:32
130

Ajax heeft zijn oog laten vallen op de zestienjarige middenvelder Guido Della Rovere. De middenvelder van Cremonese staat in Italië te boek als een gigantisch talent. Niet alleen de Amsterdammers zien zijn komst wel zitten. 

Volgens transferexpert Romano wil ook Bayern München Della Rovere maar al te graag inlijven. Der Rekordmeister hoopt hem weg te kunnen plukken bij Cremonese, om hem vervolgens in te laten stromen in de jeugdopleiding. 

Ook Juventus heeft hem op de korrel. Het is onduidelijk waar de persoonlijke voorkeur van het Italiaanse toptalent ligt. Della Rovere is linksbenig, en speelt zijn wedstrijden voornamelijk als aanvallende middenvelder. Zijn debuut voor de hoofdmacht van Cremonese, dat momenteel derde staat in de Serie B, maakte hij nog niet. Voorlopig moet hij het doen met wedstrijden in de 019. Ook speelde hij al diverse interlands voor Italiaanse jeugdteams. 

Hoe concreet de interesse van Ajax in Della Rovere is, wordt niet duidelijk. Duidelijk is wel dat de er komende zomer een behoorlijke bezem door de Amsterdamse selectie heengaat.