Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Laf Talpa verstopt zich na nieuwste racistische uitbarsting van haatzaaier Johan Derksen

  •  
10-04-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4630 keer bekeken
  •  
ANP-354329606

Talpa Network is woensdag al de hele dag onbereikbaar voor een reactie over de laatste uitzending van Vandaag Inside waarin Johan Derksen zich opnieuw een racist toonde, dit keer richting GL-PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop. Nieuwsmedia van RTL Nieuws, NOS en NU.nl tot aan ANP probeerden Talpa te bereiken, maar daar neemt niemand de telefoon op of beantwoordt mails.

Geen enkele woordvoerder van Talpa geeft thuis. Dat geldt ook voor de persoonlijke woordvoerder van Talpa-baas John de Mol. Ondertussen krijgt het meldpunt Discriminatie.nl tal van klachten binnen en overweegt De Jongfryske Mienskip, pleitbezorger voor de Friese taal en cultuur, aangifte bij de politie.

Volgens NU.nl wil de Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme niet inhoudelijk op de opmerkingen Derksen reageren omdat de Vandaag Inside-host "zo onbenullig" is. Wel zegt de coördinator dat programma's als Vandaag Inside racisme en discriminatie normaliseren, "en dit programma schittert daarin". Dat is volgens hem ook het verdienmodel. "Nederland verdient het zich zorgen te maken over zaken die wel de aandacht verdienen."

Derksen zei dinsdagavond dat De Hoop geen Fries kan zijn, waarmee hij op de donkere huidskleur van het Kamerlid doelde. "Ik ben toch ook geen Surinamer," aldus Derksen.
Behalve alle woordvoerder van Talpa, houden ook Derksens collega's Wilfred Genee en René van der Gijp zich laf verborgen voor commentaar.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.