Van der Laan met tien stemmen officieel in race voor KNVB-voorzitterschap

Van der Laan met tien stemmen officieel in race voor KNVB-voorzitterschap

10 april - 17:58 Laatste update: 18:05
90

Jeanet van der Laan is officieel in de race voor het KNVB-voorzitterschap. De voormalig international van het Nederlands vrouwenelftal en tegenwoordig D66-politica heeft de tien benodigde stemmen inmiddels binnen.

Na Hans Nijland stelde ook Van der Laan zichzelf kandidaat voor de rol van bondsvoorzitter bij de KNVB. Laatstgenoemde stelde de KNVB eerder al op de hoogte van haar interesse in de functie, waarna ze te horen kreeg dat de bond enkel Frank Paauw aan wilde stellen. De mogelijke aanstelling van Paauw werd door heel Nederland echter met veel kritiek ontvangen en inmiddels is zijn aanstelling uitgesteld.

Nu de benodigde tien steunbetuigingen binnen zijn, heeft Van der Laan 'officieel recht van spreken', reageert ze tegenover de Gelderlander. "De afgelopen weken ben ik kris kras door het voetballandschap getrokken, ben van het ene in het andere gesprek gerold. Fijn dat ik clubs mijn visie heb kunnen overdragen en dat ik nu de benodigde stemmen binnen heb. Al betekent dat niet dat ik de komende tijd ga stilzitten. Met het lobbyen ga ik de komende tijd gewoon door", voegt ze daaraan toe.

De KNVB telt zestig leden die een stem hebben in de keuze voor de nieuwe voorzitter, als opvolger van Just Spee. Dit zijn de dertig betaalde voetbalorganisaties plus dertig amateurverenigingen. Om als kandidaat formeel kanshebber te zijn, is een aanbeveling van tien van die zestig leden nodig. Sinds woensdag beschikt Van der Laan daarover. Nu kan ze zich 27 mei presenteren tijdens de algemene ledenvergadering. Daar zal door de leden een voorzitter gekozen worden.