Dit heb je tot nu toe gemist in de Brabantse Pijl 2024
foto: Cor Vos
woensdag 10 april 2024 om 15:53

Dit heb je tot nu toe gemist in de Brabantse Pijl 2024

De 64e editie van Brabantse Pijl is inmiddels in volle gang! Zonder absolute topfavoriet, krijgen we een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Welke renner komt als eerste aan in Overijse? Lees hier wat je tot nu toe hebt gemist en wanneer je klaar moet zitten voor de belangrijke passages.


Wat heb je gemist?

Hier lees je wat je tot nu toe gemist hebt. Wil je vanaf het begin niets van de koers missen? Volg hier de gehele wedstrijd via het WielerFlits Liveblog!

– Iets na 12.30 uur worden de renners op gang geschoten voor de 64ste editie van de Brabantse Pijl.

– In een snelle openingsfase proberen meerdere renners er vanonder te muizen, waaronder mannen van Cofidis, Arkéa-B&B Hotels en TDT-Unibet, maar voorlopig is het nog wachten op de goede vlucht.

Ayco Bastiaens (Soudal-Quick Step), Nicolas Debeaumarché (Cofidis), Robbe D’Hondt (dsm-firmenich PostNL) en Tomáš Kopecký (TDT-Unibet) rijden even voor het peloton uit, maar worden ook al snel weer bij de lurven gegrepen.

– Alan Riou (Arkéa-B&B Hotels), Nicolas Debeaumarché (Cofidis), Jens Reynders (Bingoal WB Development Team), Dylan Vandenstorme (Team Flanders-Baloise), Lorrenzo Manzin (TotalEnergies), Anders Halland Johannessen (Uno-X Mobility), Jordi Warlop (Soudal Quick-Step) en Tomáš Kopecký (TDT-Unibet Cycling Team) slaan een eerste bres, al blijft het verschil beperkt tot zo’n 45 seconden.

– De wedstrijd bij de vrouwen werd, na een tweestrijd met Demi Vollering in de finale, gewonnen door Elisa Longo Borghini. Lees hier het wedstrijdverslag.

– De kopgroep kreeg niet meer dan twee minuten voorsprong en werd na de eerste keer Moskesstraat, ongeveer 70 kilometer van de finish, al ingerekend door het peloton.

Alec Segaert, Antoine Huby en Andres Leknessund kozen daarna voor de aanval en reden een tijd lang voor het peloton uit. Daar hielden de favorieten zich nog een tijd lang koest.

Volg hier de gehele finale via het WielerFlits Liveblog!

Wat komt er nog aan?

Met twintig (kassei)beklimmingen zijn er genoeg momenten om de koers nauwlettend in de gaten te houden. De doorkomsttijden van enkele heuvels uit de finale vind je in onderstaand overzicht:

S-Bocht, eerste passage
Hoe laat? tussen 15.45 en 16.15 uur
Hoe ver nog? 59,6 kilometer tot de finish

S-Bocht, tweede passage
Hoe laat? tussen 16.10 en 16.35 uur
Hoe ver nog? 39,8 kilometer tot de finish

S-Bocht, derde passage
Hoe laat? tussen 16.40 en 17.05 uur
Hoe ver nog? 20 kilometer tot de finish

Hertstraat
Hoe laat? tussen 16.45 en 17.15 uur
Hoe ver nog? 15,4 kilometer tot de finish

Moskesstraat
Hoe laat? tussen 16.50 en 17.20 uur
Hoe ver nog? 10,5 kilometer tot de finish

Holstheide
Hoe laat? tussen 16.55 en 17.25 uur
Hoe ver nog? 7,3 kilometer tot de finish

Laatste S-Bocht & Finale
Hoe laat? tussen 17.05 en 17.35 uur

RIDE Magazine