Casparij
NOS Voetbal

Oranje-international Casparij geschorst in Engeland na aanstootgevend gebaar

Manchester City-speelster Kerstin Casparij is voor één duel geschorst in de Engelse Women's Super League, omdat ze vorige maand in de stadsderby tegen Manchester United een aanstootgevend gebaar heeft gemaakt naar fans van de tegenstander.

Ze deed dit in de 37ste minuut van het duel richting een vak met United-supporters, nadat haar eigen team op voorsprong was gekomen. Behalve de schorsing kreeg ze ook een boete van ruim 1.900 euro.

Casparij heeft volgens de Engelse voetbalbond zelf toegegeven dat haar gedrag beledigend was. Ze zal het duel met West Ham United van aankomend weekend dus aan zich voorbij moeten laten gaan.

De 23-jarige Casparij speelde tot op heden 36 interlands voor het Nederlands elftal. Voordat ze voor Manchester City speelde, kwam ze uit voor VV Alkmaar, sc Heerenveen en FC Twente.

Niet de eerste

Casparij is niet de eerste voetballer die dit kalenderjaar in opspraak komt vanwege een obsceen gebaar. Eind maart stak Kalvin Phillips, speler van West Ham United, een middelvinger op naar een supporter bij de spelersbus.

Eerder kwam in Nederland Noa Lang in opspraak. De PSV-aanvaller stak na afloop van het verloren bekerduel met Feyenoord op 24 januari van dit jaar een middelvinger op naar het Rotterdamse publiek.

Beide mannen werden niet bestraft voor hun gebaren, die ze buiten de wedstrijd om maakten. Dat gebeurde in het verleden wel in Engeland. Zo kreeg Arsenal-speler Jack Wilshere ooit een schorsing van twee duels voor het opsteken van een middelvinger tijdens een wedstrijd. Ook Luis Suárez werd hier in zijn Engelse periode eens voor geschorst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl