Er is dit weekend lenteweer in aantocht.
Volledig scherm
Er is dit weekend lenteweer in aantocht. © ANP

Het zonnetje laat zich weer zien en het wordt warmer: in het weekend tot 22 graden

Het druilerige weer dat donderdag wordt verwacht, slaat daarna snel om. Komend weekend staat ons echt lenteweer te wachten. Zaterdag is de warmste dag, met temperaturen van 17 graden in het noorden tot lokaal 22 in Limburg. Daarbij is het droog met flink wat ruimte voor de zon.

  1. Oud-rechercheurs over de 50 jaar oude, onopgeloste zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’
    PREMIUM
    RECONSTRUCTIE

    Oud-recher­cheurs over de 50 jaar oude, onopgelos­te zaak van het Heulmeisje: ‘Het wás opgelost’

    Het is een van de oudste cold cases van Nederland. Met een doodverklaarde vrouw, die jaren later tóch blijkt te leven. Een verdachte (73) die na achttien jaar zegt dat hij ‘iets verschrikkelijks’ heeft gedaan en zichzelf doodt. Een moordzaak die bizarre wendingen kent. Hoe politie en justitie een laatste ultieme poging doen om te achterhalen wie het mysterieuze Heulmeisje is en wie haar heeft gedood.
    Maarsbergen
  2. Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’
    PREMIUM

    Baby Julia overlijdt vlak nadat ze kankervrij is verklaard: ‘Net toen we dachten dat we haar terug hadden’

    Ze was amper negen maanden oud, maar ze vocht bijna haar hele, korte leventje tegen leukemie. Eind maart was er voor het eerst goed nieuws, toen de dokters baby Julia kankervrij verklaarden. Maar nog geen maand later werd een tot dan niet ontdekte hersentumor haar fataal. Haar ouders zijn kapot van verdriet. ,,We wilden niet aan het ergste denken. Want het ergste, dat hadden we toch al meegemaakt?”
    Sluis, Terneuzen
  3. ‘Zieke’ monteur eist tienduizenden euro’s van werkgever die hem liet volgen door rechercheurs
    10

    ‘Zieke’ monteur eist tienduizen­den euro’s van werkgever die hem liet volgen door recher­cheurs

    Kan hij écht niet werken of speelt de man een spel? Op de werkvloer gonst het van de geruchten over een zieke 36-jarige monteur. Boze tongen beweren dat hij tijdens zijn maandenlange afwezigheid stiekem bijbeunt. Als zijn werkgever lucht krijgt van die verhalen, laat hij de man volgen door een recherchebureau. Wat volgt, is een jarenlange strijd, die deze week eindigde bij de rechtbank in Utrecht.
    Utrecht