Een still uit de videobeelden van het incident
NOS Nieuws

Agenten schoten in 41 seconden 96 keer op verdachte bij controle Chicago

Politieagenten in Chicago hebben vorige maand bij een controle in 41 seconden tijd 96 keer geschoten op een verdachte. Dat staat in een rapport dat gisteren werd vrijgegeven. In een rapport dat eerder was verschenen werden geen conclusies getrokken over het gedrag van de agenten, meldt persbureau Reuters.

Het incident werd vastgelegd met de bodycam van de betrokken agenten, die in een anonieme politieauto reden. De Afro-Amerikaanse bestuurder Dexter Reed Jr. (26) werd op 21 maart staande gehouden op verdenking van het niet dragen van een autogordel.

Op de videobeelden is te zien dat Reed de bevelen van de agenten om de deur van de auto te openen negeert en zijn raam niet omlaag doet.

Agenten schieten 96 keer in 41 seconden op automobilist

Volgens het rapport was Reed de eerste die zijn wapen afvuurde en werd een agent in zijn arm geraakt. Hierna volgde een lange reeks met geweerschoten. Reed stapte vervolgens uit zijn voertuig en viel op de grond. In het ziekenhuis werd hij doodverklaard. Op de passagiersstoel van Reed werd een vuurwapen teruggevonden.

"Als burgemeester en als vader die een gezin grootbrengt, onder wie twee zwarte jongens aan de West Side van Chicago, ben ik er persoonlijk kapot van om te zien dat weer een jonge zwarte man om het leven komt tijdens een interactie met de politie", zegt Brandon Johnson, de burgemeester van Chicago.

Het incident wordt nog onderzocht. Johnson zegt dat het vrijgeven van de videobeelden een poging is om ervoor te zorgen dat het onderzoek transparant blijft.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl