whatsapp image 2024 04 10 at 101149

Opvallende rol voor videoscheidsrechter Van Boekel in Londen

Sportapr 10 , 10:05
Videoscheidsrechter Pol van Boekel heeft een opvallende rol gespeeld in de kwartfinale tussen Arsenal en Bayern München in de Champions League. Beide clubs waren na het gelijkspel (2-2) van mening dat de Nederlander verzuimd had om scheidsrechter Glenn Nyberg te overtuigen voor een strafschop te fluiten.

Kinderlijke fout

Nyberg liet in de 67e minuut verder spelen toen Gabriel Magalhães de bal in zijn handen pakte om een doeltrap te nemen. De verdediger van Arsenal had niet door dat de bal al in het spel was. "Een kinderlijke fout", zei trainer Thomas Tuchel van Bayern München. "Maar volgens de regels maakt hij hands. Dus is het een strafschop. De scheidsrechter moet geen medelijden hebben met iemand die een onnozele fout maakt. Hij moet zich aan de regels houden."

Strafschop

Bayern München kreeg in de slotfase ook geen strafschop tegen nadat aanvaller Bukayo Saka van Arsenal over een been van doelman Manuel Neuer was gegaan. Trainer manager Mikel Arteta hoorde dat veel van zijn spelers van mening waren dat Saka een strafschop had verdiend. "Maar ik kan het niet meer veranderen", zei hij. "Ik maak mezelf liever druk over dingen waarop ik wel invloed heb. Over de return van volgende week in München bijvoorbeeld."