AFP
Volledig scherm
© AFP

Verbazing om plan ‘1 euro extra’ op alle elektronica en kleren: ‘Dit is géén goed idee’

eigen bijdrageHet plan om in de toekomst een belasting van 1 euro te rekenen op alle elektronica en kleren schiet bij veel ondernemers in het verkeerde keelgat. Volgens Fiar, kenniscentrum en brancheorganisatie voor producenten en importeurs van elektronica, is zo’n circulaire bijdrage nodig om de doelstelling voor een duurzame economie te halen. Maar ondernemersvereniging Techniek Nederland vindt niet dat de consument hiervoor moet opdraaien.

2 reacties

  • Frank Meegdes

    3 weken geleden
    Ik vond het idee vreemd, er wordt al een verwijderingsbijdrage betaald bij aanschaf. Dit zou al genoeg moeten zijn om het afvalsysteem circulair te maken, althans dit was volgens mij de hele opzet. Nu een euro extra vragen voor iets dat al vetaald en geregeld zou moeten zijn is pure diefstal. De consument is de melkkoe van de rekening, alweer.
  • Paul Lamote

    3 weken geleden
    Gewoon de volgende ordinaire belastingverhoging.
  1. Groep Nederlanders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Deze mensen worden ingezet voor de Russische pr’
    PREMIUM

    Groep Nederlan­ders wil op ‘vredesreis’ naar Rusland: ‘Deze mensen worden ingezet voor de Russische pr’

    Een Nederlands reisbureau probeert samen met een Russische wetenschapper, die op een Oekraïense sanctielijst staat, ‘vredesreizen’ naar Moskou te organiseren. Die tripjes zijn omstreden, maar niet verboden. ,,Deze mensen worden ingezet voor de Russische pr-machine”, zegt een expert. Maar de organisatie verheugt zich op de reis: ,,Misschien komen we wel op de Russische tv.”