Commentator onderschatte Verstappen: 'Ik werd gecorrigeerd door Palmer' Formule 1
Formule 1

Commentator onderschatte Verstappen: 'Ik werd gecorrigeerd door Palmer'

Commentator onderschatte Verstappen: 'Ik werd gecorrigeerd door Palmer'

Alex Jacques, commentator bij F1TV, zag hoe Max Verstappen als een vis in het water was op Suzuka, waar hij voor het derde jaar op rij won. De Brit hoopte nog even op spanning in Japan, maar werd door collega Jolyon Palmer gecorrigeerd. De voormalige Formule 1-coureur meende namelijk dat er nooit sprake van enige strijd was.

Verstappen reisde in 2023 ook al naar Japan af na een zeldzame nederlaag. Het gevolg was toen een van de dominantste weekenden uit de carrière van de Nederlander, inclusief een memorabel polerondje. De voorsprong in de kwalificatie viel dit jaar mee, maar Verstappen ging er wel met de volle buit vandoor: poleposition, de overwinning, en het punt voor de snelste rondje, met daarnaast ook nog de snelste pitstop van het seizoen tot nu toe.

Palmer wist al hoe laat het was

Ook commentator Jacques keek vol admiratie toe. 'We wisten dat hij terug zou slaan na Australië', vertelt hij in de F1 Nation-podcast. 'Zodra hij bij die tweede start vertrok en buiten DRS-afstand kwam, was het voorbij. Dat zei ik ook tijdens de uitzending, maar toen werd ik gecorrigeerd door Jolyon Palmer', lacht Jacques, die Verstappen volgens Palmer tekortdeed. 'Hij zei dat het voorbij was vanaf het moment dat hij op donderdag kwam opdagen hier. Verstappen houdt van deze plek. Hij haalt hier zijn hoogste niveau, en dat was wederom een optreden waarmee hij de rest vernietigde.'

Jacques moet wel toegeven dat ook de andere Red Bull Racing-coureur het erg goed deed. 'Gezien de recente historie waren we een beetje verbaasd dat Sergio Pérez zo dicht achter hem zat, maar hij begrijpt de auto van dit jaar gewoon veel en veel beter dan die van vorig jaar. Hij raakt de weg niet kwijt qua afstelling, zoals dat vorig jaar wel vaker gebeurde op vrijdag. Hij lijkt nu meer op de coureur die we van 2021 of 2022 kennen, dan op de coureur die Q3 vaak niet haalde', meent de commentator.

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

verstappen perez kwalificatie japan
Verstappen en Pérez zijn allebei sterk aan het seizoen begonnen.

Pérez zou volgens Jacques zich niet langer blindstaren op de wereldtitel. 'Ik denk dat hij voor een andere instelling gekozen heeft. Hij houdt zich niet meer zo bezig met Verstappen. De wanhoop, en de drang om meteen in de eerste vrije training te presteren zijn verdwenen. Als hij zich op zichzelf richt, komt het wel goed', voorspelt Jacques.

Opvallende trend

'Om eerlijk te zijn is er ook geen betere motivatie in de Formule 1 dan het risico dat je je baan verliest. Kijk maar naar de coureurs die het nu goed doen', zo wijst Jacques naar drie verschillende coureurs. 'Alle coureurs die het nu beter doen dan vorig jaar, zijn er al uitgezet, of lopen dat risico. Carlos Sainz is in de vorm van zijn leven, en wordt eruit gezet. Yuki Tsunoda begon het seizoen onder druk, en er waren geruchten over Liam Lawson. Yuki ging daar briljant mee om, en zelfs Yuki verwachtte niet dat hij met 4-0 voor zou staan tegen Daniel Ricciardo. Ik denk dat dit ook met Checo gebeurd is.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registeren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws