NOS NieuwsAangepast

Doden en vermisten na ontploffing bij waterkrachtcentrale in Italië

Bij een explosie bij een waterkrachtcentrale in Italië zijn minstens drie werknemers omgekomen. Drie andere mensen zijn zwaargewond, en vier medewerkers worden vermist.

De ontploffing was rond 15.00 uur in de waterkrachtcentrale op het Italiaanse Meer van Suviana. Volgens lokale autoriteiten lijkt het erop dat dat de ontploffing is veroorzaakt door een defect in een van de turbines. Wat de precieze oorzaak is van de explosie, is nog niet bekend.

De waterkrachtcentrale bevindt zich zo'n dertig meter onder de grond. Na de explosie ontstond daar een brand. De Italiaanse brandweer meldt dat een deel van de ondergrondse centrale is ingestort en dat andere delen zijn overstroomd. Hulpverleners proberen toegang te krijgen tot de centrale, maar dat gaat lastig vanwege het instortingsgevaar.

Duikers helpen bij de zoektocht naar de vermisten, naar verwachting zal dat de hele nacht doorgaan.

Evacuatie

Het bedrijf achter de centrale, Enel, zegt dat alle overige medewerkers zijn geëvacueerd. De centrale lag al stil vanwege de werkzaamheden. Er is geen schade aan de dam door de explosie.

De directeur van Enel heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en de nabestaanden. Ook de Italiaanse premier Meloni heeft dat gedaan.

De Italiaanse brandweer heeft beelden vrijgegeven van de waterkrachtcentrale:

Hulpdiensten zoeken naar vermisten na ontploffing waterkrachtcentrale in Italië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl