Explosief bij advocatenkantoor recht voor camera opgehangen

De verdachte, nu nog onherkenbaar gemaakt
© Politie
DEN HAAG - De waarschijnlijk minderjarige verdachte van een explosie bij een advocatenkantoor krijgt van de officier van justitie twee weken de kans om zichzelf te melden. Hij is nu nog onherkenbaar gemaakt op de bewakingsbeelden. Als op dinsdag 23 april niet duidelijk is wie het is, worden de herkenbare beelden getoond in Team West.
Dit is een zaak uit het opsporingsprogramma Team West van dinsdag 9 april. Meer zaken zijn hier te vinden.
UPDATE: De verdachte heeft zich niet binnen twee weken bij de politie gemeld en het is ook nog niet duidelijk wie het is. Daarom heeft de politie op 23 april de herkenbare beelden getoond.
In de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober even na 3.30 uur gaat het explosief af bij het advocatenkantoor aan het Buitenom in Den Haag. De buurt schrikt wakker van de harde knal en de deur en gevel van het pand raken flink beschadigd.
Op camerabeelden is te zien dat een jonge man vanuit de richting van de Vaillantbrug aankomt bij het pand en er eerst wat rondloopt. Hij heeft het explosief onder zijn arm en maakt dat aan gevel vast. Hij loopt vervolgens weer wat rond en steekt het dan aan. Wat volgt is de ontploffing.
Ontploffing bij advocatenkantoor lijkt gerichte actie - Team West
Behalve dat de politie wil weten wie de verdachte is, is ook informatie over het motief voor de explosie welkom. Het lijkt een gerichte actie en de politie doet daar verder onderzoek naar.
De verdachte krijgt dus twee weken om zich te melden en te voorkomen dat de ongeblurde beelden worden getoond. Uiteraard zijn ook tips van anderen over zijn identiteit welkom bij de politie.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn: 0800-6070
Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul een digitaal tipformulier in op de site van de politie of Meld Misdaad Anoniem