NOS Voetbal

Sportmanagementbureau SEG moet De Vrij 5,2 miljoen euro betalen

Sportmanagementbureau SEG moet Internazionale-voetballer Stefan de Vrij 5,2 miljoen euro schadevergoeding betalen, zo heeft het gerechtshof Amsterdam in hoger beroep beslist.

Dat is iets meer dan de rechtbank de Oranje-international twee jaar geleden had toegekend. SEG was daartegen in hoger beroep gegaan.

Stefan de Vrij

De zaak draait om de transfervrije overgang van De Vrij in 2018 van Lazio naar Internazionale. Daarbij zat ook het sportmanagementbureau SEG aan tafel. De Nederlandse verdediger leefde in de veronderstelling dat SEG daar was om zijn belangen te behartigen. Maar SEG beweerde bij een zitting in februari 2022 dat het exclusief voor Inter optrad.

SEG niet transparant

SEG ontving voor de bemiddeling een commissie van 7,5 miljoen euro van de Italiaanse club en een aanvullende vergoeding van 2 miljoen euro. De Vrij kwam dat pas veel later ter ore en liet het er niet bij zitten.

De rechtbank oordeelde dat het makelaarskantoor wel degelijk óók voor De Vrij heeft bemiddeld en dus transparant had moeten zijn over de onderlinge afspraken. SEG heeft dat niet gedaan en daarmee de mededelingsplicht geschonden, aldus de rechtbank. Het hof heeft die zienswijze nu bevestigd.

De rechtbank schatte de door De Vrij geleden schade op 4,75 miljoen euro, maar het hof doet daar dus nog een schepje bovenop.

SEG werd in 2000 opgericht door onder anderen Alex Kroes, de geschorste algemeen directeur van Ajax.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl