Waarschuwing voor zware windstoten en regen, ANWB verwacht zware avondspits

© ANP
REGIO - Vanaf 12.00 uur geldt er code geel in Zuid-Holland. In het westen van het land komen dinsdag plaatselijk zware windstoten tot negentig kilometer per uur voor. Waar moet je rekening mee houden als je naar buiten gaat?
De ANWB verwacht een zware avondspits, maar geen enorme problemen. De zware windstoten kunnen er wel voor zorgen dat er ongelukken gebeuren.
'Op dinsdag is het altijd drukker op de weg dan andere werkdagen. In de regio van Den Haag en Rotterdam staan vaak de meeste files. Het gaat ook nog regenen en de windstoten kunnen zorgen voor ongelukken', zegt een woordvoerder.

Waarschuwing geldt zeven uur lang

De windstoten komen uit een zuidwestelijke richting en kunnen circa 75 kilometer per uur bedragen, aan zee mogelijk tot 90 kilometer per uur. Het KNMI verwacht dat het weer rond 19.00 uur weer gaat liggen.
Naast Zuid-Holland geldt de waarschuwing ook voor Noord-Holland, Zeeland en de Waddeneilanden.

Aanhanger en caravan

'Je moet je afvragen of je aanhanger of caravan wel stevig en zwaar genoeg is voor dit weer', benadrukt de ANWB. Dus misschien moeten verhuizingen of tripjes met de caravan maar even verplaatst worden naar woensdag? 'Qua wind is het moeilijk te zeggen. Het kan maar net zo zijn dat een aanhanger of vrachtwagen het lastig krijgen in de wind.