Ajax heeft drie opties voor play-offs: thuisvoordeel wordt mogelijk afgepakt

Ajax heeft drie opties voor play-offs: thuisvoordeel wordt mogelijk afgepakt

9 april - 07:24 Laatste update: 09:29
86

Als Ajax de play-offs om Europees voetbal moet spelen dan is dat niet mogelijk in eigen stadion vanwege de concerten van De Toppers. De Telegraaf ziet dat er daardoor maar drie opties zijn voor het afwerken van die wedstrijden.

Tijdens de halve finale van de play-offs (23 mei) en de finale (26 mei) geven De Toppers een concert in de Johan Cruijff ArenA en is het dus niet mogelijk daar te spelen. De groep zangers geeft regelmatig rond die tijd van het jaar concerten in het Amsterdamse stadion, maar dit jaar moet Ajax ineens sterk rekening houden met de play-offs. Door het verlies tegen Feyenoord staan de Amsterdammers nu zeven punten achter op directe Europese plekken.

Er lijken dus drie opties te zijn om de wedstrijden van Ajax af te werken in de play-offs. De Amsterdammers zullen een andere locatie moeten regelen, de wedstrijden op sportpark De Toekomst moeten spelen of het thuisvoordeel uit handen geven aan de tegenstander. De eerste optie lijkt onwaarschijnlijk door de korte voorbereidingstijd. Spelen op De Toekomst moet besproken worden met de gemeente of hier publiek bij mag zijn. Doordat de gemeente vaak niet heel happig is op voorstellen van Ajax, lijkt de club af te stevenen op het weggeven van het thuisvoordeel.