Émile werd sinds vorig jaar juli vermist
NOS Nieuws

Opnieuw resten van Franse peuter Émile gevonden

In Frankrijk zijn opnieuw resten gevonden van peuter Émile, melden meerdere Franse media op basis van de politie. De jongen van 2 jaar oud verdween vorig jaar en was sindsdien vermist.

De politie trof ook nu stoffelijke resten aan bij het gehucht Le Haut-Vernet, in het zuidoosten van Frankrijk. Daar werden eind maart ook al kleding en de schedel van de vermiste peuter gevonden.

De nieuwe resten blijken na onderzoek van Émile te zijn. De botten zijn gevonden in de open lucht "en zijn niet begraven", meldt de krant Le Parisien.

Onderzoek in het Franse gehucht Le Haut-Vernet

De vondst heeft nog niet tot meer duidelijkheid geleid over de doodsoorzaak van het jongetje. Eerder ging de politie uit van een misdrijf. Op basis van een reconstructie van de route wordt er nu verder onderzoek gedaan.

Émile was op de dag van zijn verdwijning, begin juli vorig jaar, bij zijn grootouders in Le Haut-Vernet. Hij werd voor het laatst gezien in een steegje bij het huis van zijn opa en oma. Die waren volgens media bezig om de auto klaar te maken voor een ritje.

Na Émiles verdwijning werden in het dorp meerdere zoekacties op touw gezet. Honderden vrijwilligers zochten mee naar de vermiste peuter. Op de geopende tiplijn kwamen 1200 meldingen binnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl