Ads Top

Snelle bus 44 tussen CS en Zuidplein verbindt Noord en Zuid

Vanaf 8 april 2024 rijdt er een nieuwe en snelle busverbinding in Rotterdam, lijn 44. Deze bus pendelt via de Maastunnel, grotendeels over de vrije rijstrook, 6 keer per uur heen en weer tussen Noord en Zuid. Rotterdam heeft grote behoefte aan snel en direct openbaar vervoer dat beide oevers van de stad beter met elkaar verbindt. Bus 44 doet dat, en is daarmee een belangrijke investering in de bewoners van Noord en Zuid aan de westkant van de Erasmusbrug. Deze buslijn biedt een aantrekkelijk alternatief voor zowel de metro als de auto, waarmee het openbaar vervoernetwerk in de stad aanzienlijk wordt versterkt.


Buslijn 44 is onderdeel van een hoogwaardig ov-traject dat uiteindelijk alle delen van Rotterdam met elkaar verbindt. Deze buslijn is de eerste stap, in het westelijk deel van de stad. In de toekomst loopt de verbinding door van Zuidplein naar het nieuwe Stadionpark via de derde stadsbrug en de Oostflank naar Kralingse Zoom. In dit Maastunneltraject is meer dan 5 miljoen euro geïnvesteerd door het Rijk, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeente.

Met de nieuwe route van bus 44 reis je in 7 minuten van Rotterdam Centraal naar EMC, Hogeschool Rotterdam en Little C en in ongeveer 23 minuten van Rotterdam Centraal naar Zuidplein. Op werkdagen rijdt de bus overdag elke 10 minuten, op zaterdag ieder kwartier en op zondag elke 20 minuten. Bus 44 biedt daarmee aan de westzijde van de stad een snelle, directe optie voor een reis van Noord naar Zuid en vice versa.

Daarnaast draagt bus 44 bij aan het verminderen van de drukte in de metro tussen Rotterdam Centraal en Beurs en Zuidplein. Deze bus betekent vooral een betere verbinding voor studenten, bezoekers en medewerkers van Erasmus MC en de Hogeschool Rotterdam en de toekomstige Cultuur&Campus. Ook bewoners van Zuid en Little C en toekomstige bewoners van Parkhaven profiteren van deze snellere verbinding. Bus 44 is 100% elektrisch en draagt daarmee bij aan een betere luchtkwaliteit.

Om de nieuwe route voor bus 44 mogelijk te maken, heeft de gemeente de afgelopen twee maanden hard gewerkt aan de infrastructuur. Op verschillende plekken langs de Maastunneltraverse. Bestaande infrastructuur is versterkt, onder andere door het aanpassen en/of verplaatsen van bushaltes. Daarnaast zijn ook meteen verkeerslichten vervangen en is er meer ruimte gekomen voor groen rondom de Rochussenstraat en de ’s Gravendijkwal en bij de Beukelsdijk en Henegouwerlaan. Ook is de verkeersveiligheid op de kruispunten bij de 1e Middellandstraat en de Rochussenstraat verbeterd. Vanaf de week van 8 april zijn de grote werkzaamheden afgerond.

Vanaf maandag 8 april start de nieuwe busdienstregeling van de RET. Om bus 44 snel te kunnen laten rijden, rijdt de bus nu een andere route dan voorheen en een aantal haltes is verplaatst of vervallen. Een aantal daarvan wordt vervangen door een halte van een andere buslijn. Langs de overige haltes rijdt buurtbus 567 als vervanging. De dienstregeling is te vinden op: www.ret.nl en de reisplanners.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.