Geduld Van Hanegem is op: 'Stel hem niet op, hij heeft dertig goals laten liggen'

Geduld Van Hanegem is op: 'Stel hem niet op, hij heeft dertig goals laten liggen'

8 april - 22:18
41

Als het aan Willem van Hanegem ligt mag Santiago Gimenez op de bank plaatsnemen bij Feyenoord. De clubicoon stoort zich aan de vele gemiste kansen van de Mexicaan en zou graag zien dat Ayase Ueda de kans krijgt, zo geeft hij aan in Rondo.

"Ik had tegen hem gezegd: ga jij maar eens even zitten. Ze hebben alle data. Nu hoor je weer: ja, maar hij werkt zo veel en hij rent een paar keer heen en weer. Stel hem een keer niet op." De Kromme zo graag zien dat Ueda eens de kans krijgt. "Ja, dat vind ik wel. Ze hebben een heel goede Japanner van Cercle Brugge gehaald. Gimenez heeft bij elkaar twintig tot dertig goals laten liggen."

"Het is toch heel normaal dat je daarover praat?" vervolgt Van Hanegem. "Maar als je erover praat dan is de trainer weer een beetje… kom op nou", doelt hij op Arne Slot, die het opneemt voor Gimenez. Marco van Basten nuanceert de woorden van Van Hanegem. "Die jongen weet wel hoe hij moet scoren. Hij heeft een periode ook goed gespeeld, nu speelt hij niet goed. Het ligt in het midden", aldus de voormalig spits. Van Hanegem kan zich daarin vinden. "In het begin speelde hij héél erg goed, toen dacht ik dat Feyenoord weer kampioen zou worden. Hij speelde toen heel goed."