Nieuws

Kalveren dood bij grote stalbrand in Holthone

Links achterin is te zien hoe vlammen uit het dak van een stal komen.
© Gert Stegeman
In een stal in Holthone in de gemeente Hardenberg is vanavond een grote brand uitgebroken. Dat meldt de Veiligheidsregio. Vlammen sloegen uit het dak van de schuur. Enkele kalveren die in de stal stonden, hebben de brand volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio niet overleefd.
Het dak van de stal was van asbest. Het asbest dat is vrijgekomen bij de brand is volgens een woordvoerder van de brandweer op het eigen terrein van de boerderij terechtgekomen en wordt opgeruimd. Er is geen gevaar voor de omgeving. De brandweer had het vuur vrij snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Kalveren

In de stal stonden kalveren, het is niet duidelijk hoeveel precies. Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio hebben 'enkele kalveren het niet overleefd en enkele wel', maar is het lastig om exacte aantallen te geven. Een dierenarts inspecteert de dieren.
Meerdere mensen zijn nagekeken door ambulancepersoneel vanwege rookinhalatie. Niet duidelijk is of er mensen zijn meegenomen naar het ziekenhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.