Boete van 500 euro voor terrasbezoekers die juichen voor Feyenoord

8 april om 15:26 • Aangepast 19 april om 02:06
nl
Bistro Het Raedthuys in Hoogerheide is ineens landelijk nieuws. Na de 6-0 overwinning van Feyenoord op Ajax presenteerde de bistro een gepeperde rekening aan een van haar klanten: 500 euro voor ‘juichen voor Feyenoord’. En nog eens 200 voor het overige eten en drinken.
Profielfoto van Cor Bouma
Geschreven door

Niels, die samen met zijn moeder Gerda Kuylen de zaak aan het Ouwe Raedthuysplein runt, moet een dag later nog hard lachen. De hele dag wordt hij al gebeld.

“Ik sta hier bekend als groot Ajax-supporter”, vertelt Niels. “Ik heb de Amsterdamse kruizen op m’n onderarm getatoeëerd en mijn dochter heet Xaja, dan weet je het wel.”

Niels met zijn Amsterdamse tattoo. (Foto: Het Raedthuys Facebook)
Niels met zijn Amsterdamse tattoo. (Foto: Het Raedthuys Facebook)

Zondagmiddag zat het terras met het mooie weer vol Ajax- en Feyenoordsupporters. “Elke keer als ik het terras op kwam, werd ik natuurlijk uitgelachen door die Feyenoordfans.”

Maar, Niels wist ze goed terug te pakken. “Er waren vier tafels met Feyenoord-supporters. En die heb ik alle vier zo’n bon gegeven met een juichtoeslag van 500 euro.”

De Feyenoorders konden er wel om lachen. “Die 500 euro hebben ze natuurlijk betaald”, “Uit medelijden", grapt Niels. "Een vrouw had het niet door en zei: ‘Maak er maar 720 van’, maar dat heb ik natuurlijk ook niet gedaan", voegt hij er lachend aan toe.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!