Door Redactie Tweakers

Vacature: Tweakers zoekt een eindredacteur

08-04-2024 • 16:30

40 Linkedin Whatsapp

Heb jij een voorliefde voor technologie, een uitstekend taalgevoel en een kritische blik? Dan komen we graag met je in contact, want we zijn op zoek naar een eindredacteur voor de redactie van Tweakers.

Wat ga je doen?

Als eindredacteur ben jij de laatste persoon binnen de redactie die artikelen bekijkt voordat ze gepubliceerd worden. Het is jouw taak om ervoor te zorgen dat de teksten taaltechnisch helemaal in orde zijn, het artikel een logische opbouw heeft en de technische inhoud op de juiste manier uitgelegd wordt. Je borgt dat redactionele producties technisch complexe materie begrijpelijk weergeven, zonder dat de diepgang daarbij verloren gaat. Verschillende soorten teksten passeren hierbij de revue: van korte nieuwsberichten tot uitgebreide achtergrondverhalen en productrecensies.

Je staat in nauw contact met de verschillende redacteuren en geeft feedback waar nodig. Je denkt na over en werkt aan de continue kwaliteitsverbetering van Tweakers. Dit alles doe je samen met de bestaande eindredacteur. Als eindredactieteam werken jullie nauw samen om ervoor te zorgen dat geen enkele tekst ongeredigeerd de deur uitgaat. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het actueel houden van de stijlgids. Tweakers zit in Amsterdam, en hoewel we een flexibel thuiswerkbeleid hebben, verwachten we je met enige regelmaat op de redactie.

Onze ideale kandidaat is iemand die:

  • een uitstekend gevoel voor de Nederlandse taal en een kritische blik heeft, een duidelijk standpunt over lastige taalkwesties kan formuleren en haar of zijn taalkennis continu bijspijkert;
  • geïnteresseerd is in de onderwerpen waar Tweakers over schrijft;
  • communicatief vaardig is, graag in teamverband werkt, sterk is in het geven van constructieve feedback en er niet voor terugdeinst om over een stuk de discussie met een redacteur aan te gaan;
  • uitstekend zelfstandig kan werken, probleemloos overzicht houdt, en goed kan plannen en omgaan met deadlines;
  • ervaring heeft in het redigeren van teksten, waarbij journalistieke ervaring een sterk voordeel is, maar niet noodzakelijk.

Klinkt goed! Wat bieden jullie?

Wij bieden je een contract voor voltijd aan (36 uur), op basis van de Cao voor het Uitgeverijbedrijf. Je wordt ingeschaald in schaal J. Naast 8 procent vakantiegeld krijg je nog 4 procent aan keuzebudget. Een deel van dat budget kun je gebruiken om bijvoorbeeld vakantiedagen bij te kopen of een fiets met korting aan te schaffen. DPG heeft ook een winstdelingsregeling.

We werken bij ons kantoor met een reserveringssysteem voor parkeren. Afhankelijk van hoever je van het Tweakers-kantoor woont, kun je voorrang krijgen op een reservering. Autoreizigers ontvangen een kilometervergoeding en als je met het openbaar vervoer reist, krijg je een Business Card. Je krijgt daarnaast een thuiswerkvergoeding en een laptop en een telefoon van ons.

Tweakers is onderdeel van DPG Media en heeft een aantrekkelijk cursusprogramma waarin je je journalistieke skills kunt verbreden of je op andere manieren kunt ontwikkelen.

Over ons

Je werkplek is Tweakers HQ aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam. De sfeer bij Tweakers is los, maar ook gedreven. We proberen onze bezoekers het ultieme techplatform te bieden dat ze verdienen en houden elkaar daarom scherp. Tussen de bedrijven door is er genoeg tijd voor ontspanning, met bijvoorbeeld gaming en het bespelen van de nieuwste producten die zijn binnengekomen. We organiseren regelmatig een donderdagmiddagborrel en er is natuurlijk elk jaar de MoaM, voor moderators en medewerkers van Tweakers. We zijn onderdeel van DPG Media, uitgever van onder andere de Volkskrant, Trouw, AD en Het Parool.

Als het grootste mediabedrijf van Nederland staan we open voor alle talent in de maatschappij. Wij roepen kandidaten met diverse achtergronden in de breedste zin van het woord dan ook op om te solliciteren op deze functie.

Dit bieden wij jou:

  • een 36-urige werkweek;
  • een salaris passend bij kennis en ervaring;
  • een keuzebudget van 12 procent (waarvan 8 procent vakantiegeld);
  • een jaarlijkse winstdeling;
  • flexibiliteit om deels thuis en deels vanaf de redactie te werken;
  • de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen via de interne Academy van DPG.

Solliciteren, en dan?

Heb je direct zin om aan de slag te gaan als eindredacteur bij Tweakers? Vul dan het sollicitatieformulier in via deze pagina. Je krijgt na de sluitingsdatum van de vacature altijd een reactie. Zit je bij de eerste selectie, dan zullen we telefonisch contact met je opnemen om een gesprek in te plannen. Eerst nog wat meer weten? Neem dan contact op met eindredacteur Monique van den Boomen via monique@tweakers.net.

Reacties (40)

40
39
17
0
0
3
Wijzig sortering
Je wordt ingeschaald in schaal J
Volgens de cao 2024-2025 is dat € 3.430 tot 4.881.
Dank je! Dit is geen vacature voor mij, maar ik vind het altijd zó irritant als ze CAO-schalen neerzetten. Alsof ik de CAO's uit m'n hoofd ken. Daarnaast is het vaak een enorm zoekwerk om uit te vinden wat die schaal precies inhoudt.

Zet het gewoon in de vacature en klaar.
Ik moet zeggen ze hebben hierbij volgens mij wel lessen getrokken. Eerder werd niets gecommuniceerd, nu zetten ze netjes een link er bij waar je de CAO kunt vinden. Ik ben het er mee eens dat het direct in de vacature zetten hiervan nog beter is, maar ik denk dat dit zeker al meerdere stappen voorwaarts is.
Ja, daar heb je een goed punt, het maakt het wel een stukje makkelijker. Maar ja, dan kijk je op die pagina en dan is de nieuwste CAO die van 2022-2023, terwijl we in 2024 zitten :).

Overigens heb ik die van 22-23 geopend, maar geen idee waar ik die schalen kan vinden.
https://www.uitgeverijbed...%201%20januari%202024.pdf

Tweakers valt onder de functiegroep dagbladuitgeverijbedrijf.
Even de CAO doornemen van een bedrijf waar je solliciteert kan nooit kwaad natuurlijk. En zeker als je bij een nieuwssite solliciteert mag je ook wel een klein beetje onderzoeksdrang hebben.

edit: Grappig eigenlijk wel dat veel mensen een baan willen waar ruimte voor eigen initiatief, zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid op prijs gesteld wordt, terwijl het opzoeken van wat getalletjes in een document dan gelijk al als een probleem ervaren wordt.

[Reactie gewijzigd door evilution op 8 april 2024 19:01]

Ik zoek graag dingen uit over een bedrijf, hun achtergrond, hun producten.

Ik ben geen expert in het lezen van CAO's die compleet vol staan met vakjargon. Ik heb gisteren zeker 10 minuten in de CAO gezeten voor deze functie en heb het salaris niet kunnen vinden. Daar heb ik geen zin in.

Ik vind je toon wel erg neerbuigend, trouwens. Jammer.
Volgens mij is dat vooral omdat zo'n schaal nog aangepast kan worden als er bv cao-onderhandelingen zijn. Maar inderdaad, gewoon neerzetten zoals het ervoor staat bij het moment dat ie online gaat is wel zo netjes.
Die veranderingen kunnen best komen, maar dat zegt niet zoveel. Samsung zet doorgaans ook niet op de verpakking van een telefoon welke functies er nog gaan komen, maar alleen welke functies er al zijn.
Ja maar ben ook van mening dat een bruto salaris niet bijzonder veel zegt tegenwoordig. Een linkje naar de CAO met de schaal en dan kan je zelf uitvogelen wat belangrijk voor jou is.

Mbt vrije dagen, bonussen, etc. Bruto is lang niet alles, ook zijn er in CAOs vaak salarisverhogingen vast gelegd. Zo gaat mijn CAO iedereen er met 7% op vooruit vanaf 1 januari.

Ja ze zouden het er neer kunnen zetten maar als je echt geïnteresseerd bent in een positie vind ik dat de CAO kort doorspitten daar bij hoort.
Zo, ik moest er ook even naar zoeken! Ik vind het wel prettig als ze de getallen tussen haakjes erbij zetten.
Hoe is het keuze budget 12% als 8% daarvan vakantiegeld is? Dan is er toch maar 4% keuze budget.
Je kunt die 8% ook aan iets anders besteden, als je dat wil (bijv. extra verlofuren, fietsplan, etc.). De volledige 12% kun je dus naar keuze inzetten.

[Reactie gewijzigd door Tc99m op 8 april 2024 17:13]

Omdat vakantiegeld als zodanig niet meer bestaat in veel CAO's. Daar is dat qua afspraken tegenwoordig zo geregeld dat het specifiek onderdeel is van het IKB (Individueeel Keuze Budget), zie bijvoorbeeld https://www.sociaalwerk-w...dividueel-keuzebudget-ikb
De huidige eindredacteur wellicht? Ik weet niet of er meerdere zijn?
Een van de twee gaat dus of heeft een keuze gemaakt om wat voor reden dan ook. Hun keuze dus een beetje respect. Speculeren heeft geen zin en met deze inkopper kunnen we mogelijk wel een bericht verwachten van de redactie toch?
Of ze willen er drie?
Dat is een hoofdredacteur, de vacature gaat echter over een eindredacteur, dat is een heel andere functie dus.

Dit kan uitbreiden zijn van het team eindredacteurs, dus het hoeft niet te betekenen dat er iemand weg gaat.
Wat goed dat je dat even verheldert! Ben niet zo bekend in de redacteurschappen en had de functie titel van @WoutF niet helemaal scherp voor ogen! Dus dank voor de verheldering :-)
Wordt er een hoofdredacteur gevraagd dan?
Die is hoofdredacteur, niet eindredacteur.
Nee toch?
Hij is Hoofdredacteur.
Lijkt me wel geinig! Vooral dat ik zo inschat dat een flink deel van het werk door een AI gedaan kan worden. Kan ik nog meer 'thuiswerken'!! Oh wacht, je kunt daar ook gamen.
AI is voorlopig nog niet zover, kan ik uit ervaring zeggen. Soms gaat het goed. Maar ook de kosten spelen mee. Als bedrijf een abonnement nemen op een LMM kan behoorlijk in de papieren lopen, je moet per gebruiker betalen. Ik ben al eindredacteur bij DPG, en heb al een keer gesolliciteerd, maar 'paste niet in het profiel'. Misschien mijn profiel eens aanpassen.
Zou wel wat voor mij zijn want ik erger mij soms groen en geel aan het niveau van het taalgebruik en de inhoudelijke fouten op het Internet of van mijn studenten op de ICT opleiding op de Hogeschool van Amsterdam. Maar het zijn te veel uren voor mij. Daar heb ik geen zin meer in nu ik al met pre-pensioen ben :D.
Ik zou mij dan ook blauw betalen aan belasting omdat het bovenop mijn pensioen van IBM komt. :'(

[Reactie gewijzigd door jdevrie op 8 april 2024 20:03]

Nu vraag ik me af welke taalfouten je verbeterd hebt in je bewerking. ;-)
Alleen wat toegevoegd ter verduidelijking. b.v. van pensioen pre-pensioen gemaakt :D :D
Als je je eerste zin al zo begint, is het misschien ook maar beter van niet ;)
Als je je eerste zin al zo begint, is het misschien ook maar beter van niet ;)
Leg dat eens uit?????
Oké!!!!!
Zou wel wat voor mij zijn want ik erger mij soms groen en geel aan het niveau van het taalgebruik en de inhoudelijke fouten op het Internet of van mijn studenten op de ICT opleiding op de Hogeschool van Amsterdam.
Het zou wel wat voor mij zijn, want ik erger mij soms groen en geel aan het niveau van het taalgebruik en de inhoudelijke fouten op het Iinternet of die van mijn studenten op de ICT-opleiding aan de Hogeschool van Amsterdam.

Daarbij is de zin te lang om lekker te lezen, dus ik had 'm zelf nog opgesplitst in twee zinnen. Ook kun je "het niveau van het het taalgebruik" simpelweg samenvoegen tot "de taalbeheersing". Dat vind ik zelf mooier dan meer woorden gebruiken om hetzelfde te beschrijven.
Op een forum gebruik ik wat informeler (spreek)taal dan ik zou gebruiken in een artikel. Wat betreft de hoofdletter van "Internet" ben ik van de oude stempel. Lees dit maar:
Internet
Ik heb Internet nog geleerd met een hoofdletter als het buiten je eigen netwerk is en internet binnen je netwerk. Later is ook het woord intranet in zwang geraakt voor het interne netwerk.
Hopelijk ziet de nieuwe eindredacteur dan ook de kleine tikfouten, ik denk dat de helft van alle artikelen er wat wel heeft staan na publicatie. Vind dat altijd erg slordig overkomen, vooral als een artikel in de ochtend is gepubliceerd en het in de middag nog niet verbeterd is. Dan heb je wel mensen in de comments die het aangeven maar word je naar “het grote tik- en taalfoutentopic” gestuurd…
Daarom verbaast het mij te lezen dat de functie "eindredacteur" al bestaat.
Het is niet een vacature voor mij, (werk in de ouderenzorg), maar wens de kandidaten veel succes. En Tweakers, ik hoop dat jullie een goede kandidaat vinden.
Keep up the good work. _/-\o_
In “Afhankelijk van hoever je van het Tweakers-kantoor woont (…).” zou ik dan toch liever “(…) hoe ver (…).” schrijven ;)
Kom voor ons werken of kom met ons werken (foto van de header)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee