RTL Nieuws RTL.nl

Let op, binnenkort verhuist RTL Nieuws naar RTL.nl

Al onze nieuwsberichten en video’s vind je straks op RTL.nl.

Neem alvast een kijkje

Ga naar de inhoud
Entertainment

Martijn Koning zegt sorry voor column over rapper Donnie: 'Kutstreek'

Martijn Koning Beeld © ANP

Martijn Koning (45) heeft spijt van zijn laatste column in het tv-programma 'Spijkers Met Koppen'. Daarin nam hij rapper Donnie (29) behoorlijk in de zeik. Daar trekt hij nu het boetekleed voor aan. 'Ik heb nooit spijt van columns, maar van dit stukje wel', schrijft hij op Instagram.

"Ik heb nooit spijt van columns, maar van dit stukje wel"

De column ging over het vaccineren van kinderen tegen bijvoorbeeld de bof, mazelen of rodehond. Op een nieuw Instagram-account beantwoorden artsen daar vragen over. Martijn had nog een ander idee: het inzetten van rapper Donnie om ouders en kinderen te informeren over vaccineren.

Martijn
Lees ook:
Martijn Koning na doodsbedreigingen: 'Heb mij heel onveilig gevoeld'

"Zodra de overheid de wat simpele laag van de bevolking moet bereiken, wordt rapper Donnie van staal gehaald uit zijn zorgboerderij. (…) Het lijkt mij een goed idee om Donnie te injecteren met tetanus, difterie, polio, kinkhoest, mazelen, rodehond en de bof en hem dan langs scholen te rijden om ouders en kinderen te laten zien wat de gevolgen zijn van deze ziektes", zei Martijn in zijn column in het tv-programma.

Op dat stukje van de column komt hij nu terug. Martijn zegt spijt te hebben van het beledigen van de rapper. 'Donnie heeft ook helemaal niets met het onderwerp te maken. Ik heb nooit spijt van columns, maar van dit stukje wel. Dit is gewoon een kutstreek en dit was fucking dom van mij. Excuses.'

Voor zover bekend heeft Donnie niet op de column of excuses gereageerd.

Martijn
Lees ook:
Martijn Koning: 'Ik zei niets verschrikkelijks in Baudet-column'