'PSV kijkt vooruit en richt pijlen voor volgend seizoen op Flamingo'

'PSV kijkt vooruit en richt pijlen voor volgend seizoen op Flamingo'

8 april - 10:10 Laatste update: 10:28
111

PSV heeft Ryan Flamingo serieus in het vizier, melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De multi-inzetbare speler van FC Utrecht is kandidaat om volgend seizoen in het Philips Stadion te spelen.

Afgelopen winter meldde PSV zich al voor Flamingo in de Domstad, maar toen wilde Utrecht nog niet meewerken aan een verkoop. Richting de zomer gaan de Eindhovenaren zich opnieuw melden, is de verwachting. Volgens VI richt technisch directeur Earnest Stewart zich in eerste instantie op spelers uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie om de selectie mee te versterken.

Flamingo wordt door Utrecht gehuurd van het Italiaanse Sassuolo. De optie tot koop gaat waarschijnlijk gelicht worden, wat betekent dat Utrecht meerdere miljoenen kan vangen. Het is nog onduidelijk wat Flamingo moet gaan kosten. Zijn marktwaarde wordt getaxeerd op drie miljoen euro.

In Nederland speelde Flamingo eerder al voor Almere City en Vitesse. Sinds medio 2021 staat hij onder contract bij Sassuolo. Dit seizoen speelt Flamingo bij Utrecht afwisselend als centrale verdediger en defensieve middenvelder. In 27 Eredivisie-optredens scoorde hij tweemaal.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal: