Omtzigt over komst rechts kabinet: 'Wij houden koers en blijven staan achter onze standpunten'

Datum:
  • zondag 7 april 2024
  • in
  • Categorie: , ,
  •  Zaterdag hield de partij van Pieter Omtzigt haar allereerste partijcongres.


    Redactie 7-4-2024


    Omtzigt over komst rechts kabinet: 'Wij houden koers en blijven staan achter onze standpunten'

    Het congres van Nieuw Sociaal Contract (NSC) stond grotendeels in het teken van de Europese verkiezingen, maar ook de formatie kwam ter sprake tijdens de bijeenkomst. Partijleider Omtzigt benadrukt dat zijn partij op bepaalde kernpunten standvastig zal blijven en geen compromissen wil gaan sluiten.

    NSC-leider Omtzigt reageerde op zorgen van een partijlid over nauwe samenwerking met de PVV door te zeggen: "Maakt u zich geen zorgen." Het lid had opgeroepen om zo min mogelijk concessies te doen aan de partij van Geert Wilders.

    Omtzigt benadrukte dat NSC vasthoudt aan zijn eigen ideologie: "We blijven trouw aan onze principes." Hij benadrukte dat beter bestuur en bestaanszekerheid "essentiële punten zijn voor onze deelname aan een nieuwe regering".

    Partijvoorzitter Bert van Boggelen merkte op dat er slechts één motie was ingediend over de formatie voor het congres. "We dachten dat er meer zouden zijn." In de zaal leken de zorgen over de samenwerking met de PVV ook geen grote rol te spelen.

    Een aanwezig lid vertelde aan de NOS: "Veel mensen hebben op de PVV gestemd en ook zij verdienen respectvolle aandacht." Een ander lid erkende dat er aspecten zijn aan de PVV "die onaanvaardbaar zijn" en dat deze "afgezwakt" moeten worden. "Of dat gelukt is, zullen we zien wanneer het kabinet is gevormd."

    0 reacties :

    Een reactie posten