Remco Evenepoel succesvol geopereerd aan gebroken sleutelbeen
foto: Cor Vos
zondag 7 april 2024 om 19:06

Remco Evenepoel succesvol geopereerd aan gebroken sleutelbeen

Remco Evenepoel is zaterdag geopereerd aan zijn gebroken sleutelbeen. Dat meldt Soudal Quick-Step op de ploegsite. De ingreep verliep succesvol.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Na zijn val van donderdag, in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland, is Remco Evenepoel zaterdag geopereerd aan de sleutelbeenbreuk die hij opliep bij het incident”, schrijft Soudal Quick-Step. “De operatie is zonder complicaties uitgevoerd door dokter Steven Claes. De Belgisch kampioen en winnaar van vier wedstrijden dit seizoen, is ontslagen uit het ziekenhuis om verder te herstellen.”

Evenepoel was een van de slachtoffers van de massale valpartij tijdens de vierde rit van de Ronde van het Baskenland. De Belg werd naar het ziekenhuis gebracht en daar kwam een sleutelbeenbreuk en een gebroken schouderblad aan het licht. Hij moest geopereerd worden aan zijn sleutelbeen, wat inmiddels dus gebeurd is.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
8 april 2024 07:45
Er waren tijden dat artikelen over Evenepoel garant stonden voor 100+ reacties. Het kan verkeren.
7 april 2024 19:07
Edit redactie: Niet doen.
7 april 2024 21:02
Hopelijk raakt hij klaar voor de Dauphiné over 8 weken. Fingers crossed.

Reacties zijn gesloten.